Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 30, 2017 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Vizita ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, la Haga (30-31 mai) și Bruxelles (1 iunie)

Vizita ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, la Haga (30-31 mai) și Bruxelles (1 iunie)

ANUNȚ DE PRESĂ

 

În perioada 30-31 mai 2017, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, va efectua o vizită de lucru la Haga, urmată, pe 1 iunie, de o vizită de lucru la Bruxelles. În Olanda, agenda include consultări cu ministrul afacerilor externe olandez, Bert Koenders, o serie de întrevederi la nivelul comisiilor parlamentare, cu responsabili în domeniul afacerilor europene din Olanda, cât și din Parlamentul European. La Bruxelles, ministrul delegat pentru Afaceri Europene va avea o întrevedere cu Jean-Eric Paquet, secretar general adjunct al Comisiei Europene.

În cadrul întrevederilor din Olanda, pe agenda discuțiilor se vor afla teme de actualitate europeană, cu accent pe procesul de reflecție privind viitorul proiectului european, mizele și așteptările legate de negocierile Brexit, pregătirile României pentru preluarea mandatului de Președinție a Consiliului UE și prioritățile strategice comune promovate în acest context, inclusiv promovarea politicilor de asigurare a convergenței europene, libera circulație, Schengen.

În ceea ce privește întrevederea cu Jean-Eric Paquet, secretar general adjunct al Comisiei Europene, discuțiile vor viza stadiul organizării Președinției Consiliului UE de către România în primul semestru din 2019, colaborarea cu Comisia Europeană, aspecte referitoare la Semestrul European și recomandările specifice de țară, viitorul Uniunii Europene, piața internă a UE și libertățile fundamentale.

Ministrul Ana Birchall a subliniat faptul că „Olanda este un partener important pentru România în domeniul afacerilor europene. Ne dorim să promovăm împreună acele politici și soluții menite să asigure o dezvoltare durabilă proiectului european, prosperitate și securitate, conform așteptărilor cetățenilor noștri”.

Vizitele de lucru la Haga și Bruxelles se încadrează în seria demersurilor ministrului delegat pentru Afaceri Europene de a intensifica în continuare consultările și cooperarea cu reprezentanții statelor membre UE și cu cei ai Comisiei Europene, în vederea definitivării unor abordări congruente asupra temelor de actualitate la nivelul Uniunii, în contextul provocărilor actuale ale agendei europene.

 

Anunțul de presă pe pagina Ministerului Afacerilor Externe: http://www.mae.ro/node/42020

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.