Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 8, 2017 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Vizita de lucru a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, la Praga

Vizita de lucru a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, la Praga

ANUNȚ DE PRESĂ

 

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, va efectua, vineri, 9 iunie a.c., o vizită de lucru la Praga. În cadrul vizitei, oficialul român va avea întrevederi cu oficiali cehi responsabili în domeniul afacerilor europene.

Totodată, ministrul delegat va lua parte la lucrările conferinței privind securitatea și apărarea Uniunii Europene, DESCOP 2017, având o participare la nivel înalt din rândul reprezentanților Comisiei Europene, NATO și ai guvernelor statelor membre ale UE: Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, Federica Mogherini,  Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Rose Gottemoeller, secretarul general adjunct al NATO, Bohuslav Sobotka, prim-ministrul Republicii Cehe.

În cadrul întrevederilor, pe agenda discuțiilor se vor afla teme de actualitate europeană, cu accent pe reflecția privind viitorul proiectului european, evoluțiile referitoare la procesul Brexit, pregătirile pentru preluarea de către țara noastră a Președinției Consiliului UE, și aspecte legate de gestionarea migrației și securitatea internă a UE.

În ce privește conferința DESCOP 2017, dezbaterile vor urmări perspectivele pentru o politică europeană de securitate și apărare comună, precum și aspecte referitoare la capacitățile europene de apărare.

În context, ministrul Ana Birchall a subliniat că mediul actual de securitate la nivel european este unul deosebit de complex, cu o gamă largă de provocări și amenințări. “România susține consolidarea rolului Uniunii Europene în domeniul securității și apărării. Cred că principala noastră responsabilitate este de a identifica soluțiile și mijloacele care să asigure protejarea eficientă a cetățenilor în fața amenințărilor actuale și viitoare. Sper ca reuniunea de la Praga să contureze, prin dialog și dezbatere, acele soluții pe care cetățenii europeni le așteaptă de la decidenții politici”, a susținut ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

Vizita de lucru la Praga face parte din seria demersurilor antamate de ministrul delegat pentru Afaceri Europene pentru intensificarea consultărilor cu reprezentanții statelor membre UE, în vederea stabilirii unor abordări congruente asupra temelor de actualitate europeană în contextul provocărilor cu care se confruntă UE.

 

Anunțul de presă pe pagina Ministerului Afacerilor Externe: http://www.mae.ro/node/42121

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.