Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 28, 2018 in Comunicate, Economic, International, Politic | 0 comments

Viceprim-ministrul Ana Birchall a discutat cu reprezentanții AmCham despre perspectivele aprofundării Parteneriatului Strategic cu SUA pe dimensiunea economică

Întâlnire de lucru cu reprezentanții Camerei de Comerț Americane în România (AmCham)

Viceprim-ministrul Ana Birchall a discutat cu reprezentanții AmCham despre perspectivele aprofundării Parteneriatului Strategic cu SUA pe dimensiunea economică

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Viceprim-ministrul Ana Birchall a avut, miercuri, 28 martie, o întâlnire de lucru cu reprezentanții Camerei de Comerț Americane în România (AmCham), organizaţie non-profit care promovează interesele economice şi comerciale ale comunităţii de afaceri, internaţionale şi locale din SUA în România. Pe agenda discuțiilor s-au aflat teme de prim-plan pentru ambele părți precum Parteneriatul Strategic România-SUA și modalitățile de aprofundare a acestuia, îndeosebi pe dimensiunea economică, oportunitățile de investiții ale companiilor americane în România, precum și Inițiativa celor Trei Mări (I3M).

În cadrul întrevederii, vicepremierul Ana Birchall a subliniat că Parteneriatul Strategic dintre România și SUA reprezintă pilonul politicii externe a țării noastre și a reiterat importanţa consolidării Parteneriatului Strategic – un punct important al Programului de Guvernare – în special în ceea ce privește dimensiunea economică a acestuia.

Ana Birchall a arătat că valorificarea tuturor oportunităților oferite de relația cu SUA va continua să fie o prioritate majoră a politicii externe a Guvernului României și a subliniat interesul constant pentru creşterea volumului investiţiilor americane în România și pentru valorificarea de către companiile americane a potenţialului regional al țării noastre.

Viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a precizat că ”unul dintre obiectivele prioritare ale României este întărirea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite, dezvoltând și aprofundând şi dimensiunea economică”.

Unul dintre punctele importante aflate pe agenda întrevederii a constat în identificarea oportunităților din cadrul Inițiativei celor Trei Mări care pot aduce rezultate concrete, în special în sectorul economic. Viceprim-ministrul a subliniat importanța proiectelor de interconectare între membrii Inițiativei celor Trei Mări care pot aduce valoare adăugată economiilor naționale și spori convergența în cadrul Uniunii Europene.

De asemenea, oficialul român a salutat propunerea AmCham, în colaborare cu Consiliul de Afaceri Româno-American (AMRO), de a se alătura eforturilor de organizare a unui Forum de Investiţii, în septembrie 2018, în marja Summit-ului Iniţiativei celor Trei Mări.

Totodată, în cadrul întrevederii s-a mai convenit asupra organizării unor întâlniri periodice cu reprezentanții Camerei de Comerț Americane în România.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.