Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 24, 2015 in Comunicate | 0 comments

Şi copiii din comunele vasluiene Voineşti, Ghergheşti, Dragomireşti, Puieşti şi Băcani vor merge la şcoală cu microbuze şcolare

deputat

Şi copiii din comunele vasluiene Voineşti, Ghergheşti, Dragomireşti, Puieşti şi Băcani vor merge la şcoală cu microbuze şcolare

COMUNICAT DE PRESĂ

Deputatul PSD Ana Birchall a declarat, la Vaslui, că încă patru comune din colegiu vor primi microbuze pentru elevi. „Pe 25 mai, reprezentanţii a încă patru comune din colegiul meu –   Ghergheşti, Dragomireşti, Puieşti şi Băcani – vor veni la Bucureşti pentru a intra în posesia microbuzelor care le-au fost repartizate de către Guvern. Anterior, alte patru comune (Coroiești, Tutova, Perieni şi Voineşti) au recepţionat la rândul lor microbuzele şcolare atât de necesare astfel încât copiii să meargă la şcoală cu un mijloc de transport modern şi sigur. Microbuzele, atât de necesare în mediul rural, sunt parte a promisiunii pe care am făcut-o conform căreia niciun copil nu va mai merge pe jos la şcoală ”, a menţionat Ana Birchall.

Ana Birchall a ţinut să precizeze că programul de înzestrare cu microbuze şcolare sprijină în mod direct elevii din mediul rural, fiind o investiţie normală în România anului 2015. „Sacrificiile pe care le fac copiii de la țară pentru a ajunge la școală, prin noroi, vânt, arșiță, ploaie și zăpadă, pe distanțe de kilometri întregi, nu sunt acceptabile. Prin acest ajutor, copiii ajung în condiții civilizate și sigure la școală și nu mai pierd timpul pe care l-ar putea folosi să învețe, să se odihnească sau chiar să se joace. Este o măsură de normalitate și de civilizație pentru copiii noștri şi mă bucur că am putut să-mi ţin promisiunea făcută”, a declarat Ana Birchall.

“Vreau să mulţumesc Guvernului României care împreună cu Consiliul Judeţean Vaslui au ţinut cont de această necesitate din colegiul meu şi pentru că îşi respectă angajamentele. Este o nouă dovadă că, atunci când administraţia locală, Executivul şi parlamentarii conlucrează şi formează cu adevărat o echipă, putem găsi soluţii bune pentru români”, a subliniat Ana Birchall.

Ana Birchall a mai spus că şi comunele Alexandru Vlahuţă, Ibăneşti, Pogoneşti şi Pochidia urmează să primească microbuze pentru elevi în perioada imediat următoare, conform planificării Guvernului.

În final, deputatul PSD a reafirmat că investiţiile în educaţie reprezintă garanţii pentru formarea copiilor şi a tinerilor. „Accesul la educație nu este o favoare, ci o obligație faţă de copiii noștri de la prima zi și până în ultima zi de școală. Fiecare leu alocat pentru o mai bună educație, implicit pentru accesul la educație al copiilor, indiferent că se află în mediul rural sau în mediul urban, nu este o cheltuială, ci o investiție în prezentul, dar mai ales în viitorul nostru. Educația este cea mai bună zestre pe care o putem lăsa moştenire generaţiilor viitoare. Sunt mândră de această realizare și am încrederea că satul românesc, cu oamenii săi demni și muncitori, va continua să crească și să promoveze adevăratele valori ale României” a încheiat Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.