Pages Menu
Categories Menu

Posted on Mar 27, 2018 in Comunicate, Economic, International, Politic | 0 comments

România, în calitate de stat membru al UE, va sprijini în continuare obiectivele Ghanei de bună guvernare și dezvoltare

Împreună cu doamna Shirley Ayorkor Botchwey, ministrul afacerilor externe şi integrării regionale din Republica Ghana

România, în calitate de stat membru al UE, va sprijini în continuare obiectivele Ghanei de bună guvernare și dezvoltare

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Viceprim-ministrul Ana Birchall a avut, marți, 27 martie a.c., o întrevedere cu Shirley Ayorkor Botchwey, ministrul ghanez al afacerilor externe. Vizita în țara noastră a ministrului ghanez al afacerilor externe este prima acțiune bilaterală la acest nivel în ultimele trei decenii.

Pe agenda discuțiilor dintre cei doi oficiali s-au aflat teme de interes precum dialogul politico-diplomatic, candidaturile în sistemul ONU, regimul vizelor precum și relațiile economice România-Ghana.

Totodată, a fost discutată intensificarea colaborării Uniunea Europeană-Ghana, în perspectiva implementării proiectelor pe care Uniunea le va promova în implementarea deciziilor summit-ului Uniunea Europeană-Uniunea Africană (UE-UA) de la Abidjan (29-30 noiembrie 2017) și a deținerii, de către România, a Președinției Consiliului Uniunii Europene în semestrul I 2019. Viceprim-ministrul a subliniat că utilizarea cadrului de cooperare UA-UE este un instrument util pentru consolidarea relațiilor bilaterale.

De asemenea, un punct important pe agenda discuțiilor a fost cooperarea dintre cele două țări în cadrul Organizației Națiunilor Unite, inclusiv din perspectiva candidaturii României pentru mandatul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU pentru perioada 2020-2021.

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.