Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 21, 2017 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Reuniunea Comitetului de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene

Reuniunea Comitetului de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Comitetul de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene s-a reunit în ședința săptămânală pentru dezbaterea, în vederea aprobării, a mandatelor naționale necesare participării delegațiilor României la reuniunile ministeriale ale Consiliului Uniunii Europene, din perioada următoare. Reprezentanții ministerelor au informat și au prezentat concluziile în urma participării la Consiliul Afaceri Generale (CAG), Consiliul Afaceri Externe (CAE), Consiliul ENVI, Consiliul ECOFIN, Consiliul EPSCO și Reuniunea miniștrilor responsabili pentru Politica de Coeziune din statele V4+4.

Un punct distinct de pe agenda Comitetului de coordonare s-a referit la transpunerea directivelor UE în legislația națională, cu această ocazie fiind prezentată o analiză a stadiului transpunerii în vederea respectării termenelor stabilite, reiterându-se necesitatea evitării eventualelor penalizări, întârzieri sau a procedurilor de infringement.

De asemenea, au fost prezentate măsurile privind cooperarea interministerială pentru pregătirea Președinției române a Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019, cu accent pe accelerarea procesului și a măsurilor corespunzătoare pentru pregătirea președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Totodată, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a transmis necesitatea respectării măsurilor și a calendarului stabilit.

Totodată, în cadrul întâlnirii au fost aduse în discuție ultimele evoluții privind dosarele aflate în dezbatere în cadrul Parlamentului European și a Comisiei Europene. Cu acest prilej, au fost prezentate ultimele evoluții privind negocierile pe dosarul Brexit, precum și pe celelalte teme de actualitate europeană.

 

Elemente suplimentare:

Comitetul de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene, care funcționează în actuala sa formă în baza HG nr.34/2017 privind organizarea și funcționarea Sistemului național de gestionare a afacerilor europene în vederea participării României la procesul decizional al instituțiilor Uniunii Europene, își desfășoară activitatea sub conducerea ministrului delegat pentru Afaceri Europene. Principalul obiectiv al acestuia este asigurarea participării eficiente a României la procesul decizional din cadrul instituțiilor Uniunii Europene. Comitetul se reunește săptămânal, asigurând o reprezentare a ministerelor și a altor organe de specialitate, la nivel de secretar de stat cu atribuții în domeniul afacerilor europene.

 

Comunicatul de presă pe pagina Ministerului Afacerilor Externe: http://www.mae.ro/node/42278

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.