Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 20, 2018 in Comunicate, Economic, International, Politic | 0 comments

Participarea viceprim-ministrului Ana Birchall la Summit-ul SelectUSA și la World Gas Conference

 

Participarea viceprim-ministrului Ana Birchall la Summit-ul SelectUSA și la World Gas Conference

ANUNȚ DE PRESĂ

 

Viceprim-ministrul Ana Birchall va participa, în perioada 20-22 iunie a.c., la Summit-ul SelectUSA, la invitația organizatorilor, Administrația SUA. Evenimentul va avea loc în Statele Unite ale Americii, la Washington D.C. Reuniunea reprezintă cel mai important eveniment dedicat investiţiilor organizat anual în SUA, la acţiunile organizate în marja acesteia participând reprezentanţi la nivel înalt ai structurilor guvernamentale americane, precum şi personalităţi de prim rang din mediul de afaceri. Anul acesta, gazda Summitului va fi Wilbur Ross, Secretarul pentru Comerţ al SUA. Ulterior, viceprim-ministrul român va participa la prima parte a lucrărilor World Gas Conference, eveniment care va avea loc la Washington D.C., în perioada 25-29 iunie a.c.

În marja celor două evenimente, vicepremierul român va avea întrevederi cu înalți oficiali ai SUA, având ca obiectiv aprofundarea Parteneriatului Strategic România-SUA, îndeosebi pe dimeniunea economică.

 

Informații suplimentare:

SelectUSA este un program guvernamental desfășurat de Departamentul de Comerț al Statelor Unite ale Americii. De la înființare acestuia, SelectUSA a facilitat investiții în valoare de 30,7 miliarde de dolari, având misiunea asumată de a crea locuri de muncă în Statele Unite și de a spori gradul de conștientizare asupra rolului esențial pe care investițiile străine directe îl joacă în economia SUA.

Având președinția Grupului de lucru pentru investiții interguvernamentale federale (Federal Interagency Investment Working Group – IIWG), SelectUSA colaborează cu mai mult de 20 de agenții și birouri federale, precum și cu partenerii IIWG, pentru a spori coordonarea și a oferi îndrumări și informații utile referitoare la reglementările din domeniu și în vederea furnizării răspunsurilor adecvate problemelor specifice care afectează deciziile de investiții ale comunității de afaceri.

 

Anunțul de presă pe pagina Guvernului României: http://gov.ro/ro/media/comunicate/anunt-de-presa-participarea-viceprim-ministrului-ana-birchall-la-summit-ul-selectusa-i-la-world-gas-conference&page=1

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.