Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 17, 2019 in Comunicate, International, Politic, Social | 0 comments

Participarea ministrului justiției, Ana Birchall, la reuniunea informală a miniștrilor justiției și afacerilor interne din statele membre ale UE în cadrul Consiliului JAI, Helsinki, 18-19 iulie 2019

ANUNȚ DE PRESĂ

Ministrul justiției, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, interimar, Ana Birchall, va participa în perioada 18 – 19 iulie 2019, la lucrările reuniunii informale a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), organizată la Helsinki.

Aceasta este prima reuniune a miniștrilor justiției și afacerilor interne sub Președinția finlandeză a Consiliului Uniunii Europene. Începând din 1 iulie 2019,  Finlanda deține pentru a treia oară Președinția Consiliului Uniunii Europene  și va fi urmată în primul semestru al anului 2020 de Croația, în cadrul Trio-ului de Președinții deschis de Președinția română a Consiliului.

Pe agenda secțiunii dedicate justiției sunt incluse o serie de subiecte de maxim interes pentru consolidarea spațiului de justiție, libertate și securitate al Uniunii Europene. Astfel, miniștrii vor discuta despre consolidarea statului de drept  – independența, calitatea și eficiența sistemelor naționale de justiție și importanța unui proces echitabil, precum și despre detenție și alternativele la aceasta în contextul cooperării judiciare în materie penală.

În cadrul dejunului de lucru miniștrii vor aborda și tema justiției civile europene în context multilateral. Totodată, în marja reuniunii JAI, Ana Birchall va avea o serie de întrevederi bilaterale cu omologi din statele membre UE.

Anunțul de presă pe pagina Ministerului Justiției: http://www.just.ro/participarea-ministrului-justitiei-ana-birchall-la-reuniunea-informala-a-ministrilor-justitiei-si-afacerilor-interne-din-statele-membre-ale-uniunii-europene-in-cadrul-consiliului-justitie-si-afaceri/

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.