Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 27, 2018 in Comunicate | 0 comments

Guvernul României sprijină eforturile ONU pentru asigurarea păcii și securității

Guvernul României sprijină eforturile ONU pentru asigurarea păcii și securității

COMUNICAT DE PRESĂ

Viceprim-ministrul Ana Birchall a participat, joi, 27 septembrie a.c., la Conferința ”Susținerea păcii și a dezvoltării într-o lume în schimbare”, eveniment organizat de Nizami Ganjavi International Center, care a avut loc la New York, în marja Adunării Generale a ONU. Conferința a beneficiat de o participare la cel mai înalt nivel, printre invitați numărându-se șefi de stat și de guvern, miniștri, foști lideri politici, reprezentanți ai unor instituții internaționale, reprezentanți ai ONG-uri și think-tank-uri prestigioase.

În sesiunea de deschidere a Conferinței, Ana Birchall a prezentat mesajul doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă, salutând ideea organizării unei dezbateri pe o temă de relevanță la nivel internațional. ”România acordă o importanță deosebită Organizației Națiunilor Unite, o organizație cu o vocație universală, ONU fiind cel mai mare cadru multilateral pentru dezbaterea principalelor probleme globale, inclusiv a obiectivelor de dezvoltare pe termen lung și a păcii durabile”, se arată în mesajul transmis în deschiderea evenimentului.

De asemenea, Ana Birchall a evidențiat că asigurarea unei prezenţe relevante în cadrul diferitelor structuri internaţionale şi promovarea rolului esenţial al multilateralismului, reprezintă un obiectiv asumat în programul de guvernare. ”România ar fi mândră să-și aducă contribuția la lucrările Consiliului de Securitate al ONU. Candidatura noastră pentru un loc nepermanent în Consiliul de Securitate pentru mandatul 2020-2021 este angajamentul țării mele în sprijinul eforturilor ONU de a asigura pacea și securitatea”, se mai arată în mesajul transmis în deschiderea Conferinței.

Totodată, Ana Birchall a participat, în cadrul aceleiași conferințe, la seminarul cu tema ”Viitorul relațiilor euro-atlantice și al Balcanilor de Vest”, salutând implicarea Nizami Ganjavi International Center pentru implicarea în organizarea unor dezbateri de substanță pe teme de impact la nivel global.

În ceea ce privește alocuțiunea susținută în cadrul seminarului, Ana Birchall a apreciat că ”guvernele trebuie să se angajeze pe calea reformelor reale, care vor oferi perspective viabile pentru consolidarea stabilității  Balcanilor de Vest, a Europei de Sud-Est și a Europei în ansamblu”.

România va pleda în continuare pentru continuarea proceselor de extindere a integrării europene și euro-atlantice. Este însă nevoie să depășim cu succes divergențele care au dominat mult timp această zonă a Europei și să nu renuntăm la aspirațiile euro-atlantice, singurele care pot garanta securitatea, stabilitatea și prosperitatea Balcanilor de Vest și Europei”, a transmis Ana Birchall în cadrul intervenției.

Informații suplimentare:

De-a lungul celor 5 ani de existență a Nizami Ganjavi International Center, conferințele realizate sub patronajul lor (găzduite în 20 de țări) au reunit peste 100 de actuali și foști șefi de stat și de guvern și sute de lideri din sectorul public, cel privat, laureați cu Premiul Nobel și membri ai societății civile.

Forumurile și evenimentele la nivel înalt au devenit deja evenimente de marcă în Europa de Est, Asia Centrală și Caucazul Meridional, oferind oportunitatea unor lideri și gânditori distinși să discute despre căile și mijloacele prin care se înfruntă și se depășesc unele dintre cele mai presante provocări din lume.

Centrul Internațional Nizami Ganjavi – poartă numele celebrului poet și filosof, care a promovat acum nouă secole reforme sociale, valorile dialogului, toleranță și pace. Acesta a evoluat spre a deveni un centru regional de învâțământ și burse, precum și un lider recunoscut pentru toleranță internațională, înțelegere și societăți împărtășite.

Comunicatul pe site-ul Guvernului României: http://gov.ro/ro/media/comunicate/guvernul-romaniei-sprijina-eforturile-onu-pentru-asigurarea-pacii-i-securitatii&page=1

Alături de președintele Croației și Marianna Vardinogiannis

Alături de Marianna Vardinogiannis

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.