Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 20, 2018 in Comunicate, International, Politic, Social | 0 comments

Guvernul României apreciază și susține inițiativele UNICEF în România pentru apărarea și promovarea drepturilor copiilor

Împreună cu doamna Afshan Khan, director Regional UNICEF pentru Europa și Asia Centrală și coordonator special pentru Refugiați și Migranți în Europa

Mulțumiri pentru fotografii domnului Adrian Pîclișan!

Guvernul României apreciază și susține inițiativele UNICEF în România pentru apărarea și promovarea drepturilor copiilor

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Viceprim-ministrul Ana Birchall a avut marți, 20 noiembrie a.c., o întrevedere cu doamna Afshan Khan, director regional UNICEF pentru Europa și Asia Centrală și coordonator special pentru Refugiați și Migranți în Europa. Ana Birchall a transmis mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă de apreciere față de proiectele desfășurate de UNICEF în România, ocazie cu care i-a prezentat directorului UNICEF inițiativele prim-ministrului Viorica Dăncilă și ale Guvernului României referitoare la drepturile copiilor.

În cadrul întrevederii au fost discutate aspecte legate de asigurarea drepturilor copiilor, activitatea UNICEF în România și de continuarea proiectelor comune din cadrul cooperării României cu UNICEF, în conformitate cu Programul de țară al UNICEF pentru România 2018 – 2022.

În acest context, Ana Birchall a evidenţiat acţiunile desfăşurate de România pentru promovarea și protejarea drepturilor copilului, subliniind că ”politicile publice privind protecția copiilor sunt în concordanță cu angajamentele pe care România și le-a asumat prin convențiile internaționale, fiind pe deplin armonizate cu standardele europene și internaționale în domeniu”.

”Guvernul Dăncilă împreună cu UNICEF vor continua proiectele comune astfel încât drepturile copiilor să fie respectate şi apărate, iar fiecare copil să poată beneficia de o viaţă decentă, educaţie, protecţie şi incluziune socială. Protecția copilului este un domeniu important pentru România și progresele înregistrate în ultimele decenii în acest domeniu se datorează și sprijinului primit de România din partea UNICEF”, a declarat viceprmierul român.

Reprezentantul UNICEF a apreciat angajamentul Guvernului Dăncilă pentru promovarea proiectelor comune și a inițiativelor care contribuie la asigurarea drepturilor copiilor.

Totodată, au fost discutate modalități în care UNICEF poate continua să susțină demersurile României de promovare a tematicii privind drepturile copiilor pe perioada Președinției Românie a Consiliului Uniunii Europene, dar și pe termen lung, la nivelul întregii Europe.

 

#WorldChildrensDay #DrepturileCopiilor

 

Comunicatul de presă pe pagina Guvernului României: http://gov.ro/ro/media/comunicate/guvernul-romaniei-apreciaza-i-sustine-initiativele-unicef-in-romania-pentru-apararea-i-promovarea-drepturilor-copiilor&page=1

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.