Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 26, 2016 in Comunicate | 0 comments

Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor îl va audia luni, 27 iunie, pe Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene

birchall_ana2

Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor îl va audia luni, 27 iunie, pe Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene

ANUNŢ DE PRESĂ

Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor îl va audia, luni, 27 iunie, pe domnul Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, în cadrul audierii urmând să fie abordate aspecte referitoare la situația actualizată a gradului de absorbție a fondurilor europene, situația proiectelor fazate, organizarea actuală a autorităților de management și organismelor intermediare, inclusiv personalul aferent și calificarea pe specialități, strategia de re-organizare a activității Ministerului Fondurilor Europene (MFE), precum şi acțiunile avute în vedere pentru creşterea performanţei instituţiilor cu atribuții în absorbția fondurilor europene şi măsurile concrete pentru accelerarea absorbției fondurilor UE. Audierea ministrului Fondurilor Europene va avea loc, începând cu ora 14:00, în sala de şedinte a Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, nivel P.

În contextul audierii care va avea loc luni, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, Ana Birchall, a declarat că aşteaptă informaţii actualizate şi precizări de natură să lămurească situaţia absorbţiei banilor europeni şi planurile ministerului în privinţa accesării fondurilor structurale în perioada următoare. “Mă aştept ca domnul ministru să explice de ce gradul de absorbţie al fondurilor europene pe anul 2016 este zero. Mă aştept, în egală măsură, ca ministrul să ofere răspunsuri cât mai exacte cu privire la strategia proprie pentru stimularea unei mai bune absorbţii a banilor europeni şi pentru urmărirea alocărilor pe axele de finanţare, precum şi cu privire la viziunea asupra rolului MFE în identificarea pe parcurs a nevoilor reale din domeniile programelor operaționale, mai ales modalitatea în care se va asigura adaptarea acestora la solicitările beneficiarilor. De asemenea, comisia noastră va readuce în discuţie măsurile vizate de MFE  în ceea ce priveşte Planul Juncker, în condiţiile în care este o prioritate ca proiectele cu care vine România în cadrul Planului Juncker să fie foarte bine țintite pentru a creşte șansele lor de finanțare”, a precizat înaintea audierii Ana Birchall.

Presa este invitată să participe la eveniment. Accesul reprezentanților mass-media acreditați la Camera Deputaților se face pe la intrarea S2. Jurnaliștii care doresc să participe la ședința publică și nu sunt acreditați la Parlament, sunt rugați să trimită o cerere de acreditare temporară, fie prin fax la 021-312.08.27, fie prin e-mail la adresa flux@cdep.ro.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.