Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 23, 2018 in Comunicate, International, Politic, Social | 0 comments

Ana Birchall: România susține obiectivul strategic al Republicii Moldova privind integrarea europeană

Împreună cu domnul Iurie Leancă, viceprim-ministrul pentru integrare europeană al Republicii Moldova

Ana Birchall: România susține obiectivul strategic al Republicii Moldova privind integrarea europeană

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Viceprim-ministrul Ana Birchall a avut, marți, 23 octombrie a.c., o întrevedere cu viceprim-ministrul pentru integrare europeană al Republicii Moldova, Iurie Leancă, pe agenda discuțiilor aflându-se teme relevante în relația bilaterală precum integrarea europeană a Republicii Moldova și aprofundarea dialogului politic bilateral.

Vicepremierul român a transmis salutul prim-ministrului României și interesul Guvernului Dăncilă de a continua dialogul pentru aprofundarea și consolidarea Parteneriatului Strategic cu Republica Moldova.

Oficialul român a subliniat că ”România susține Republica Moldova în parcursul său european, pe care îl dorim a fi ireversibil”, în baza Parteneriatului nostru Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. ”Doar opțiunea europeană poate aduce răspunsuri concrete la așteptările de prosperitate, siguranță, stabilitate ale cetățenilor Republicii Moldova”, a transmis Ana Birchall omologului moldovean.

Totodată, Ana Birchall a evidențiat că susținerea parcursului european al Republicii Moldova va continua să fie ”una dintre prioritățile României, inclusiv în perioada următoare”.

De asemenea, în cadrul discuțiilor a fost reiterată dorința comună pentru aprofundarea și consolidarea dialogului bilateral la toate nivelurile.

 

Comunicatul de presă pe pagina Guvernului României: http://gov.ro/ro/media/comunicate/ana-birchall-romania-sustine-obiectivul-strategic-al-republicii-moldova-privind-integrarea-europeana&page=1

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.