Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 22, 2017 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Ana Birchall: România și Estonia au viziuni similare pe extinderea UE și Parteneriatul Estic

Alături de domnul Matti Maasikas, vice-ministru pentru afaceri europene în cadrul MAE eston

Ana Birchall: România și Estonia au viziuni similare pe extinderea UE și Parteneriatul Estic

COMUNICAT DE PRESĂ

 

În marja participării la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG) art. 50, din 22 mai a.c., ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a avut o întrevedere cu Matti Maasikas, vice-ministru pentru afaceri europene în cadrul MAE eston.

Organizată în perspectiva preluării de către Estonia, la 1 iulie 2017, a Președinției rotative a Consiliului UE, întrevederea a prilejuit un schimb de opinii privind dosarele prioritare ale viitoarei Președinții estone, cu accent pe temele de interes major pentru România. În acest context, ministrul delegat român a exprimat deschiderea pentru aprofundarea cooperării cu Estonia pe subiectele de interes comun în domeniul afacerilor europene, inclusiv în perspectiva pregătirilor pentru exercitarea de către România Președinției Consiliului UE în 2019. “Ne propunem să avem în continuare o abordare activă pro-europeană și să conlucrăm de o manieră activă, în acest spirit, cu viitoarea Președinție estonă”, a declarat oficialul român.

Totodată, în cadrul întrevederii au fost abordate teme de interes aflate în discuție pe agenda europeană, cu accent pe viitorul UE, negocierile în context Brexit, pilonul social al Uniunii Economice și Monetare, viitorul Cadru Financiar Multianual post-2020 și rolul politicii de coeziune și politicii agricole comune, finalizarea Pieței Unice Digitale, securitate internă a UE, migrație și Parteneriatul Estic. Cu acest prilej, ministrul delegat a apreciat că “România și Estonia au viziuni similare pe o serie de dosare europene, inclusiv în ceea ce privește extinderea UE și Parteneriatul Estic”.

Ana Birchall și Matti Maasikas au convenit o coordonare mai aprofundată și intensificarea dialogului în perioada următoare, mai ales în contextul în care ambele state vor exercita în premieră mandatul de Președinție a Consiliului UE.

 

Comunicatul de presă pe pagina Ministerului Afacerilor Externe: http://www.mae.ro/node/41877

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.