Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 16, 2017 in Comunicate, International, Politic, Social | 0 comments

Ana Birchall: România merită să găzduiască un sediu al unei instituţii europene de prestigiu, şi ca o recunoaştere a statutului său de stat important în arhitectura Uniunii Europene, la 10 ani de la integrare

 

Ana Birchall: România merită să găzduiască un sediu al unei instituţii europene de prestigiu, şi ca o recunoaştere a statutului său de stat important în arhitectura Uniunii Europene, la 10 ani de la integrare

COMUNICAT DE PRESĂ

 

“România merită să găzduiască un sediu al unei instituţii europene de prestigiu, şi ca o recunoaştere a statutului său de stat important în arhitectura Uniunii Europene, la 10 ani de la integrare”, a susținut deputatul PSD, Ana Birchall, în declarația politică din această săptămână referitoare la relocarea la București a Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), în contextul retragerii Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord din UE.

În declaraţia politică, deputatul Ana Birchall a arătat că, încă din septembrie 2013, înaintea declanșării momentului Brexit, a susţinut găzduirea în ţara noastră a Agenţiei Europene pentru Protecţia Copiilor, Inovare şi Incluziune Socială. “Am considerat la acea dată, așa cum susțin și acum, că România merită şi are toate resursele să găzduiască o agenţie de o asemenea anvergură. Pentru noi este o realitate faptul că la 10 ani de la intrarea noastră în Uniunea Europeană, România nu găzduieşte, în prezent, niciun sediu al unei agenţii europene”, a precizat deputatul social-democrat.

“Sunt mulțumită că, în mandatul meu de ministru delegat pentru Afaceri Europene, am pus umărul la identificarea, sprijinirea și promovarea acestei candidaturi. Mai concret, am demarat, alături de colegii mei din Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Sănătăţii procedurile necesare, inclusiv la nivel legislativ, prin care am construit dosarul cu care România are şanse reale de câştig. Astfel, prin memorandumul aprobat în Guvern pe 22 martie și prin dialog instituțional și eforturi diplomatice, pe toate palierele, am reușit să susținem argumentele legitime ale României în sensul găzduirii Agenției Europene pentru Medicamente”, a mai adăugat deputatul PSD.

Ana Birchall a subliniat faptul că promovarea candidaturii României pentru găzduirea sediului EMA a figurat în mod constant pe agenda discuțiilor cu omologii din Uniunea Europeană. “Mai mult decât atât, alături de echipa din MAE, după clarificările oficiale transmise de către Comisia Europeană în prima parte a lunii iunie, am reușit  să elaborăm împreună cu Ministerul Sănătății, Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale și secretarul de stat din cadrul SGG liniile strategice  de promovare a candidaturii României și a planului de acțiuni aferent, linii strategice ce trebuiau continuate şi intensificate în perioada imediat următoare”, a afirmat Ana Birchall.

“Îmi exprim speranţa că în toată această perioada s-a asigurat de către instituţiile abilitate promovarea şi susţinerea acestei candidaturi, întrucât România merită să fie gazda unei agenţii europene”, a precizat în încheiere deputatul Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.