Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 1, 2017 in Comunicate | 0 comments

Ana Birchall: În pragul centenarului Marii Uniri, avem obligaţia de a reflecta la ce ne-a unit şi la ce ne-a dezbinat şi datoria de a privi cu admiraţie în urmă, cu toleranţă în prezent şi cu speranţă în viitor

Ana Birchall: În pragul centenarului Marii Uniri, avem obligaţia de a reflecta la ce ne-a unit şi la ce ne-a dezbinat şi datoria de a privi cu admiraţie în urmă, cu toleranţă în prezent şi cu speranţă în viitor

COMUNICAT DE PRESĂ

 „În pragul centenarului Marii Uniri, avem obligaţia de a reflecta la ce ne-a unit şi la ce ne-a dezbinat. Avem datoria de a privi cu admiraţie în urmă, cu toleranţă în prezent şi cu speranţă în viitor. Mă uit la bunicii noştri şi văd nu suferinţele prin care au trecut, ci dorinţa de mai bine pentru poporul lor. Mă uit la cei din generaţia mea şi din generaţii apropiate şi îmi este clar că în noi zace un potenţial uriaş pe care vrem şi trebuie să-l punem în slujba României. Mă uit la copiii şi tinerii de astăzi şi văd entuziasmul creator şi dorinţa de afirmare care ar trebui să se regăsească în fiecare din noi”, a susținut deputatul PSD, Ana Birchall, în declarația politică din această săptămână.

“Noi, românii, am fost de atât de multe ori dezbinaţi, asupriţi, copleşiţi în multe momente în istoria noastră, dar am ştiut de fiecare dată să depăşim clipele grele, să privim cu optimism atunci când totul părea a fi împotriva noastră, să acţionăm cu mult curaj atunci când soarta ne părea pecetluită. Am demonstrat tuturor că a fi român e un motiv de mândrie fiindcă puţine neamuri sunt înzestrate de la Dumnezeu cu onestitatea, omenia, hărnicia sau frumuseţea și spiritul de sacrificiu pe care le regăsim la românii noştri”, a precizat Ana Birchall în declarația politică referitoare la sărbătoarea Zilei Naționale a României.

Deputatul social-democrat a mai arătat că românii înţeleg patriotismul și dincolo de cinstirea simbolurilor naţionale, deoarece patriotismul “nu înseamnă vorbe mari, ci fapte, puterea exemplului şi altruism în numele ţării în care te-ai născut şi pe care o iubeşti”: “Am cunoscut foarte mulţi astfel de români, mulţi dintre ei oameni discreţi care îşi fac treaba cu pasiune şi care pun suflet în tot ceea ce fac. Ceea ce mă face să afirm că România noastră are şansa de a fi mai bună”.

“Noi, românii, avem o bogăție spirituală de neasemuit, tradiţii minunate în toate provinciile istorice şi un folclor autentic care este apreciat peste tot în lume. Toate acestea sunt parte a identităţii noastre naţionale, a ADN-ului nostru care a fost transmis din generaţie în generaţie. România. Aşa cum am spus de fiecare dată, eu cred într-o Românie a valorilor tradiţionale, o Românie profundă în care să dăinuie frumuseţea şi simplitatea spiritului autentic românesc”, se mai arată în declarația politică a deputatului Ana Birchall.

“Vă doresc tuturor o zi naţională care să vă deschidă inimile şi sufletele, o zi în care să reflectăm împreună la ce am făcut bine şi la ce am greşit. O zi naţională în care să ne bucurăm de tot ceea ce ne-a dat Dumnezeu, în care să ne respectăm unii pe alţii şi în care să cinstim eroismul celor care ne-au lăsat drept moştenire o patrie aleasă, unică în lume. O zi națională în care să trăim și să simțim sărbătoarea împreună! La mulţi ani, România! La mulţi ani tuturor românilor de 1 Decembrie, ziua noastră naţională!”, a urat deputatul PSD Ana Birchall în încheierea declarației politice.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.