Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 13, 2017 in Comunicate, Cultural, Politic, Social | 2 comments

Ana Birchall: Niciun proiect de țară nu poate face abstracție de domeniul educației

Ana Birchall: Niciun proiect de țară nu poate face abstracție de domeniul educației

COMUNICAT DE PRESĂ

 

”Niciun proiect de țară nu poate face abstracție de domeniul educației, deoarece împlinirea speranțelor de mai bine pentru viitor depinde în cea mai mare măsură de pregătirea, dedicarea și de virtuțile pe care le transmitem generațiilor următoare. Dacă vrem să ne formăm o idee despre cum va arăta țara noastră peste 20 de ani, trebuie să privim cu atenție la modul în care funcționează astăzi sistemul de învățământ”, a arătat deputatul PSD, Ana Birchall, în declarația politică de săptămâna aceasta.

“Capitalul uman este cea mai de preț avuție a unei națiuni”, a afirmat Ana Birchall, subliniind nevoia de a oferi copiilor o educație solidă, pe care aceștia să își construiască un viitor mai bun, cu locuri de muncă decente în țara lor. Deputatul social-democrat a susținut că elevii merită să aibă parte de cele mai bune condiții de studiu pentru o educație riguroasă și temeinică, însă la fel de importantă este și asigurarea stabilității, predictibilității și coerenței pe termen mediu și lung. “Dacă ne dorim ca acest domeniu vital oricărei națiuni să cunoască progrese semnificative, este nevoie de unitate de viziune și de decizie în tot ceea ce privește educația copiilor noștri”, a precizat Ana Birchall.

Deputatul a mai arătat că a susținut și promovat necesitatea de a pune măsurile care țin de sistemul de învățământ deasupra jocului politic și a luptei dintre partide: “În 2005, am inițiat Pactul Național pentru Educație și m-am luptat ca educația să iasă din zona disputelor de orgoliu și să devină cu adevărat o prioritate pentru noi, tocmai pentru că este un domeniu de siguranța națională”.

Ana Birchall a evidențiat rolul esențial al învățătorilor și profesorilor, “primele călăuze ale elevilor pe drumul cunoașterii”. “Munca dascălilor are o însemnătate deosebită pentru dezvoltarea individuală a copiilor. De aceea, sprijinirea lor este foarte importantă pentru a putea crește standardele sistemului de educație. Investiția în învățători și profesori este o investiție în educația copiilor noștri, iar educația este cea mai bună zestre pe care putem să o lăsăm generațiilor care urmează”, a susținut deputatul PSD Ana Birchall în declarația politică.

“În acest început de an școlar, vreau să le transmitem celor care intră pentru prima dată într-o sală de clasă și tuturor elevilor care își reiau studiile, că suntem alături de ei, că suntem mândri de reușitele lor și ne străduim să le facem drumul unul cât mai ușor”, a arătat, în încheiere, deputatul Ana Birchall.

2 Comments

 1. D-na. Birchall, eu v-as sugera sa aveti in vedere, spre complementaritate, si parerea unor oameni din Opozitie iar in acest sens v-as sugera sa cititi acest articol semnat de Andreea Pora in Revista 22, din care voi cita doar un mic fragment referitor la problematica Educatiei:

  „În educație, altă zonă în care PSD a decis să taie în carnea vie a puținelor reforme care s-au făcut, ministrul Pop-Genunche e exponentul perfect al epocii Dragnea: servilism tâmp, agramatism țâfnos și pros­tie cu muc și sfârc. Manualul unic și edi­tura de stat, dar mai cu seamă in­ter­zi­cerea auxiliarelor (ceea ce nici Ceaușescu nu îndrăznise) sunt enormități față de care nu am auzit vreun pesedist protes­tând sau cerând demiterea ipochimenului și arată că acțiunea distructivă a educației face parte din Plan. Cred că după pro­testele din februarie și tinerii educați au devenit dușmanii PSD, alături de angajații din privat, în special din multinaționale, de „străini“ și de tot ce e viu, gândește și acționează. Cu cât mai mulți „tâmpiți“ și oameni de valoare puși la index, presați și ti­morați, cu atât mai mare va deveni „Ro­mânia mică“ a oligarhiei lui Dragnea.”

  Intr-un fel articolul Dvs. completeaza ce spune Andreea Pora cand afirma: „Dacă vrem să ne formăm o idee despre cum va arăta țara noastră peste 20 de ani, trebuie să privim cu atenție la modul în care funcționează astăzi sistemul de învățământ”, aducand, la modul democratic, o critica indirecta la adresa partidului din care faceti parte si presedintelui PSD, Liviu Dragnea. Daca, totusi, n-ati urmarit transmiterea unei asemenea nuante, ar trebui sa ne lamuriti daca sunteti sau nu de partea „reformei lui Genunche”, Dvs care ati absolvit Yale… Insa multora le place sa creada ca ati urmarit realizarea unei critici constructive tinand cont ca, din punctul de vedere al studiilor, sunteti cu mult peste nivelul presedintelui PSD, dar si al premierului Tudose. Cu atat mai mult cu cat n-ati incetat sa promovati meritocratia.

 2. DE asemenea, v-as sugera sa cititi si acest articol – ” Liviu Pop, un genunche in gura Educatiei ” – semnat de Ioana Ene Dogioiu! Va spun sincer ca daca as fi fost in locul Dvs. – absolventa de Yale si o persoana extrem de bine realizata in plan material, care n-are nevoie de politica pentru a face bani – as fi demisionat imediat din PSD, iar unul din motive ar fi fost tocmai acela de a nu cautiona un ministru analfabet pus in fruntea Educatiei. Cu atat mai mult cu cat m-as fi simtit frustrata ca sa se puna semnul egal intre mine, care am terminat Yale cu brio si Genunche, care, saracu, nu stie sa scrie, e un analfabet functional (daca nu chiar mai rau), dar conduce Educatia din Romania!! Mai corect spus: O DISTRUGE. Daca as fi fost in locul Dvs, asa as fi gandit si as fi facut!!

  „…cum functioneaza astazi sistemul de invatamant” – se vede destul de clar, nu? Acest Genunche vrea sa interzica si Gazeta Matematica… Si atunci chiar imi imaginez cum va arata arata tara noastra peste 20 de ani.

  Voi cita putin din articolul de mai sus. Iata ce spune Ioana Ene Dogioiu:

  „Fara indoiala ca starea invatamantului romanesc era proasta si inainte de venirea lui Liviu Pop. Dar cataclismul Pop distruge si ce mai era bun. Pune ciomagul si pe ceea ce mai functiona. De ce?

  Nu stiu daca o face voluntar, constient, programat. Este posibil, avand in vedere ca PSD are oroare de educatie si de oamenii care cu cat au mai multa scoala cu atat mai greu inghit sarlataniile electorale. Dar eu suspectez si ca dl Pop atata poate, atata stie, incearca sa croiasca educatia dupa chipul si asemanarea sa, ceea ce e cutremurator.”

  Eu as dori sa le puneti sefilor aceste doua articole, semnate de Andreea Pora si Ioana Ene Dogioiu, sub nas si sa le spuneti ca ce scrie acolo e adevarat. Macar sa vedem o atitudine critica venita din interiorul partidului. Pasivitatea oamenilor buni lasa loc unor specimene precum Dragnea, Tudose, Genunche, Misa etc care conduc tara spre dezastru. Sa fiu in locul Dvs. nu doar ca nu i-as permite lui Genunche sa ma tutuiasca – in sensul ca eu pot sa-i vorbesc la per tu, dar el mie cu dumneavoastra, pentru ca nu suntem de acelasi rang din punctul de vedere al studiilor si al culturii -, dar n-as cautiona o guvernare care conduce Romania intr-o deriva periculoasa!!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.