Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 13, 2017 in Comunicate, International, Politic, Social | 0 comments

Ana Birchall: Mesajul nostru de astăzi către femeile care încă suferă în tăcere este următorul: nu sunteți singure!

La Conferința Regională pentru Europa Centrală și de Est, cu tema “Promovarea legilor eficiente care să pună capăt violenței împotriva femeilor”

Alături de doamna Cindy Dyer, vicepreședinte al Parteneriatului Global Vital Voices

Alături de doamna deputat Natalia Intotero, doamna deputat Rozalia Biro și doamna Sahiba Gafarova, Raportor general privind violența împotriva femeilor în cadrul APCE și Coordonator politic al rețelei parlamentare pentru dreptul femeilor de a trăi fără violență în cadrul APCE

Ana Birchall: Mesajul nostru de astăzi către femeile care încă suferă în tăcere este următorul: nu sunteți singure!

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene Ana Birchall a participat, marți, 13 iunie a.c., la Conferința Regională pentru Europa Centrală și de Est, cu tema “Promovarea legilor eficiente care să pună capăt violenței împotriva femeilor”. Evenimentul a fost organizat de către Comisia pentru politică externă din Camera Deputaților, în colaborare cu două prestigioase organizații non-guvernamentale care militează împotriva violenței domestice – “Vital Voices” și “Global Rights for Women”.

În intervenția avută în cadrul conferinței, Ana Birchall a subliniat că, din punct de vedere legislativ, semnarea și ratificarea Convenției de la Istanbul reprezintă cel mai important succes în combaterea violenței domestice, și a violenței împtrova femeilor, în mod particular. În calitate de parlamentar de referinţă al legislativului român la Consiliul Europei pentru problema eliminării violenţei împotriva femeilor, m-am luptat pentru ratificarea și semnarea Convenției de la Istanbul. A fost un proiect de suflet, la care am ținut enorm și pentru realizarea căruia m-am dedicat fără ezitare. Mă bucur că astăzi România se află alături de statele semnatare şi că toate eforturile instituţionale şi personale au dat rezultate. Convenția reprezintă tratatul internaţional cel mai cuprinzător care abordează această gravă violare a drepturilor omului şi ale cărei puncte cheie sunt prevenirea violenţei, protecţia victimelor şi trimiterea în judecată a infractorilor”, a subliniat Ana Birchall.

“Campaniile care au fost derulate până în prezent la nivel internaţional au reliefat faptul că există  diferenţe majore între diversele state europene în ceea ce priveşte răspunsul autorităţilor la  fenomenul violenţei.  Tocmai din acest motiv, apariţia Convenţiei de la Istanbul echivalează cu instituirea unor standarde legislative armonizate, care pot asigura victimelor din toate statele semnatare acelaşi tip de tratament şi protecţie şi constituie un progres în ceea ce priveşte consolidarea cadrului juridic în materie de protecţie şi promovare a drepturilor omului”, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

Ana Birchall, unul dintre cei mai activi deputați ai legislaturii anterioare pe zona apărării drepturilor femeilor, a ținut să sublinieze că eforturile în direcția combaterii violenței împotriva femeilor au fost încununate de succes, dar că lupta trebuie continuată. Am obținut victorii de parcurs importante, dar războiul nu e nici pe departe câștigat, iar treptele pe care va trebui să le urcăm mai departe sunt la fel de dificile și de importante. Dorim să oferim femeilor respectul şi demnitatea cuvenite! Această conferinţă constituie un ajutor extraordinar în acest sens, deoarece oferă o platformă adecvată de dialog, cu scopul identificării celor mai bune măsuri legislative şi promovării cooperării multi-sectoriale pentru combaterea violenţei împotriva femeilor, inclusiv prin parteneriate cu organizațiile societății civile. Vreau să mulțumesc tuturor actorilor instituționali, îndeosebi Guvernului, Parlamentului și colegilor care au sprijinit această misiune, președintelui Liviu Dragnea și colegilor din PSD, ONG-urilor – în special Vital Voices, mass-media care au făcut front comun pentru combaterea violenței împotriva femeilor pentru ca societatea românească să fie o lume mai bună și mai puțin supusă violenței și discriminărilor”, a punctat Ana Birchall.

“Mesajul nostru de astăzi către femeile care încă suferă in tăcere este următorul: nu sunteți singure! Vom munci și vom lupta până când violența împotriva femeilor va rămâne doar un vis urât dintr-o altă epocă, astfel încât generațiile care vin să nu mai aibă memoria acestor cicatrici de pe fața societății. Numai împreună putem spune cu adevărat un NU hotărât violenței, pentru că în orice moment și la orice nivel violența naște violență”, a susținut Ana Birchall în finalul intervenției sale.

 

Comunicatul de presă pe pagina Ministerului Afacerilor Externe: http://www.mae.ro/node/42178

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.