Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 29, 2018 in Comunicate, Cultural, International, Politic | 0 comments

Ana Birchall: În anul sărbătoririi Centenarului Marii Unirii, România a reușit dezvoltarea, consolidarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic cu SUA

La recepția oferită de Ambasada României la Washington cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri

Alături de Jackie Walorski, membru al Congresului Statelor Unite

Mulțumesc Andreea Ciortea pentru superbul costum tradițional românesc, vechi de 100 de ani, atât de admirat în Washington!

În dialog cu Mathew Boyse, adjunct al asistentului secretarului de stat pentru afaceri europene și eurasiatice

Alături de prieteni ai României la recepția pentru aniversarea Centenarului Marii Uniri

Împreună cu reprezentanții comunității de români din SUA, adevărați ambasadori ai României!

Adevărați ambasadori ai României

Cu prieteni

Alături de prieteni ai României

Cu Ghiță Mureșan

Alături de Mathew Boyse, adjunct al asistentului secretarului de stat pentru afaceri europene și eurasiatice

Cu doamna Jackie Walorski, membru al Congresului Statelor Unite, și domnul George Maior, ambasadorul României în SUA

Doamna Jackie Walorski, membru al Congresului Statelor Unite

Invitații prezenți la recepția oferită de Ambasada României la Washington

Cu reprezentanți ai comunității de români din SUA

Alături de prieteni

Ana Birchall: În anul sărbătoririi Centenarului Marii Unirii, România a reușit dezvoltarea, consolidarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic cu SUA

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Viceprim-ministrul Ana Birchall a participat miercuri, 28 noiembrie a.c., la recepția oferită de Ambasada României la Washington, cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri. La eveniment a participat și doamna Jackie Walorski, membru al Congresului Statelor Unite.

Cu această ocazie, Ana Birchall a prezentat mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă și al Guvernului României, evocând importanța și însemnătatea deosebite ale Centenarului Marii Uniri. ”1 decembrie 1918 reprezintă un reper important în istoria României, deoarece marchează îndeplinirea obiectivului mult timp căutat al unității naționale. Este data sfântă a reîntregirii noastre ca neam, momentul în care toate provinciile în care românii locuiau au format România Mare”, se arată în mesajul transmis de către viceprim-ministrul român.

În context, viceprim-ministrul Ana Birchall a evidențiat contribuția românilor din străinătate la săvârșirea unirii, eforturile comunităţii americanilor de origine română organizați în Liga naţională a românilor din SUA în sensul promovării cauzei unităţii naţionale, precum și importanța susținerii primite la momentul respectiv din partea președintelui american Woodrow Wilson.

Ana Birchall a precizat că, în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, România a reușit să dezvolte substanțial Parteneriatul Strategic cu SUA. ”De la preluarea mandatului, mi-am dedicat eforturile cu prioritate către dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu SUA. În întrevederile cu secretarul de Stat Mike Pompeo, cu secretarul Energiei Rick Perry, cu secretarul Apărarii Jim Mattis, cu secretarul Comerțului Wilbur Ross, cu Wess Mitchell, asistentul pentru afaceri europene și eurasiatice al secretarului de Stat al SUA, precum și în toate celelalte întâlniri cu oficiali ai SUA, am abordat importanța pe care România o atașează dezvoltării și aprofundării Parteneriatului Strategic cu SUA. 2018 a fost un an în care relația dintre România și SUA a fost puternic consolidată și aceasta este direcția pe care Guvernul Dăncilă dorește să continue mai departe”, a evidențiat vicepremierul român.

La finalul alocuțiunii, Ana Birchall a transmis un mesaj tuturor românilor în contextul aniversării Zilei Naționale care marchează Centenarul Marii Uniri. ”Vă doresc tuturor o zi naţională care să vă deschidă inimile şi sufletele. O zi naţională în care să ne bucurăm de tot ceea ce ne-a dat Dumnezeu, în care să ne respectăm unii pe alţii şi în care să cinstim eroismul celor care ne-au lăsat drept moştenire o patrie aleasă, unică în lume. O zi națională în care să trăim și să simțim sărbătoarea împreună! La mulţi ani, România! La mulţi ani tuturor românilor de 1 Decembrie, ziua noastră naţională!”, a declarat viceprim-ministrul român.

 

La recepția oferită de Ambasada României la Washington cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri am purtat un costum tradițional românesc vechi de 100 de ani. Mulțumesc Andreea Ciortea pentru superbul costum care a fost foarte admirat la Washington!

 

Comunicatul de presă pe pagina Guvernului României: http://gov.ro/ro/media/comunicate/ana-birchall-in-anul-sarbatoririi-centenarului-marii-unirii-romania-a-reu-it-dezvoltarea-consolidarea-i-aprofundarea-parteneriatului-strategic-cu-sua&page=1

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.