Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 17, 2017 in Comunicate, International, Politic, Social | 0 comments

Ana Birchall: Eradicarea sărăciei trebuie sa fie o prioritate pentru fiecare dintre noi

Ana Birchall: Eradicarea sărăciei trebuie sa fie o prioritate pentru fiecare dintre noi 

COMUNICAT DE PRESĂ

„Sărăcia este cea mai mare problemă cu care omenirea se confruntă la nivel global, fără a fi identificată încă o soluție pentru a o rezolva. În același timp, numărul celor săraci crește alarmant zi de zi. Iar statisticile care explică fenomenul global al sărăciei sunt de-a dreptul tulburătoare” – a susținut deputatul PSD, Ana Birchall, într-o declarație politică cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eradicarea Sărăciei.

Parlamentarul român consideră că avem obligația să conștientizăm adevăratele probleme ale omenirii, să reflectăm la mijloacele pe care le avem la dispoziție pentru a contribui la soluționarea acestui flagel și să acționăm în așa fel încât lumea în care trăim să fie un loc mai bun pentru fiecare.

În acest an, tema propusă de Organizația Națiunilor Unite pentru Ziua Internațională de Eradicare a Sărăciei este ”Să răspundem apelului zilei de 17 octombrie pentru a pune capăt sărăciei: o cale către societăți pașnice și favorabile incluziunii”, în semn de responsabilitate față de semenii noștri care se luptă zi de zi cu consecințele sărăciei.

Deputatul social-democrat a subliniat că, potrivit programului de guvernare al Partidului Social Democrat 2017 – 2020, prin distribuirea cu prioritate a resurselor statului în direcția creșterii clasei de mijloc din România, se dorește reducerea numărului persoanelor aflate în risc de sărăcie cu peste 1,5 milioane, după ce tot un guvern PSD a reușit ca în perioada 2012 – 2015, conform Eurostat, să reducă numărul persoanelor aflate în risc de sărăcie, de la 8,6 milioane la 7,4 milioane, adică cu 1,2 milioane de persoane. Concret, un cuantum de aproximativ 1,8 miliarde euro este prevăzut a fi dedicat promovării incluziunii sociale și combaterii sărăciei și a discriminării, sprijinind persoanele defavorizate (inclusiv pe romi) să aibă acces la piața muncii și să-și îmbunătățească starea de sănătate și condiția socială.

“Implementarea măsurilor pentru combaterea sărăciei trebuie corelată cu aplicarea de politici publice destinate reducerii decalajelor dintre diverse regiuni naționale și de la nivelul Uniunii Europene dacă vrem să stimulăm dezvoltarea inclusiv în rândul comunităților din zone defavorizate și să valorificăm cu adevărat de potenţialul nostru economic”, a subliniat deputatul Ana Birchall.

„Cred că, în acest context, cuvintele lui Nelson Mandela, unul dintre marii lideri ai lumii care a luptat atât împotriva discriminării, cât și împotriva sărăciei, sunt și astăzi pline de semnificații. Mandela spunea că, asemenea sclaviei sau apartheidului, sărăcia nu este o stare naturală, ci este creată de om, și, prim urmare, poate fi depășită și eradicată tot prin acțiunile oamenilor. Ca om de stânga, ca social-democrat, cred din toată inima că stă în puterea noastră să îndreptăm lucrurile astfel încât coșmarul sărăciei să fie stăvilit”, se mai arată în declarația deputatului Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.