Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 21, 2019 in Comunicate, Economic, International, Politic, Social | 0 comments

Ana Birchall: Crearea unei Europe mai unite și mai coezive reprezintă obiectivul principal al exercitării Președinției Consiliului UE de către România

Împreună cu preşedinţii invitați la reuniunea Conferinţei Organelor Specializate în Afaceri Comunitare şi Europene (COSAC)

Ana Birchall: Crearea unei Europe mai unite și mai coezive reprezintă obiectivul principal al exercitării Președinției Consiliului UE de către România

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Viceprim-ministrul Ana Birchall a participat luni, 21 ianuarie 2019, la reuniunea preşedinţilor Conferinţei Organelor Specializate în Afaceri Comunitare şi Europene (COSAC), care s-a desfășurat la Palatul Parlamentului.

Cu această ocazie, Ana Birchall a prezentat mesajul doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă și al Guvernului României referitor la prioritățile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, cu accent pe importanța convergenței și a coeziunii la nivelul tuturor statelor membre ale Uniunii, în scopul dezvoltării durabile și echitabile pentru toți cetățenii europeni. Viceprim-ministrul a reiterat angajamentul țării noastre de a contribui la definirea unei perspective pozitive cu privire la viitorul UE, în special în contextul Brexit și al viitoarelor alegeri pentru Parlamentul European.

Viceprim-ministrul Ana Birchall a evidențiat că dimensiunea parlamentară joacă un rol deosebit în exercitarea Președinției rotative a Consiliului UE. ”Apreciez rolul deosebit al dimensiunii parlamentare a Președinției și sunt bucuroasă să fiu prezentă la acest eveniment de anvergură care deschide seria acțiunilor întreprinse în marja componentei parlamentare a mandatului nostru”, a declarat viceprim-ministrul în deschiderea intervenției.

Ana Birchall a subliniat că Președinția Consiliului UE va avea o miză importantă în definirea dinamicii proiectului european în următorii ani. ”Știm că rolul nostru este esențial în a asigura continuitatea agendei europene într-un moment important dificil și provocator, cu procese de anvergură care vor modela Uniunea Europeană, marcat de viitoarele alegeri pentru Parlamentul European, care vor influența atât cursul, cât și dinamica Președinției României la Consiliul UE, precum și viitorul ciclu instituțional al UE în ansamblul său. Prioritățile Președinției noastre sunt fundamentate în jurul a patru piloni principali de acțiune: Europa convergenței, Europa siguranței, Europa, actor global și Europa valorilor comune”, a detaliat vicepremierul Ana Birchall.

Avem convingerea că singurul răspuns credibil în fața tuturor provocărilor actuale este consolidarea proiectului european, iar obiectivul principal al Președinției noastre – susținut de doamna prim-ministru Viorica Dăncilă și întreg Guvernul României – este să contribuim la crearea unei Europe mai unite și mai coezive, obiectiv reflectat și de motto-ul Președinției noastre: «Coeziunea, o valoare comună europeană»”, a declarat viceprim-ministrul român.

 

Comunicatul de presă pe pagina Guvernului României: http://gov.ro/ro/media/comunicate/ana-birchall-crearea-unei-europe-mai-unite-i-mai-coezive-reprezinta-obiectivul-principal-al-exercitarii-pre-edintiei-consiliului-ue-de-catre-romania&page=1

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.