Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 2, 2019 in Comunicate, International, Politic, Social | 0 comments

Ana Birchall: Autoritățile române vor continua dialogul instituțional și transparent cu reprezentanții Comisiei pe marginea recomandărilor din cadrul MCV

COMUNICAT DE PRESĂ

Ministrul justiției, Ana Birchall, a primit, marți, 2 iulie 2019, la sediul Ministerului Justiției, o delegație din partea Uniunii Europene în contextul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), în cadrul primei misiuni de evaluare organizate în România în anul 2019.

Misiunea de evaluare desfășurată în România reprezintă o continuare a discuțiilor informale tehnice organizate în primăvara anului 2019 la Bruxelles.

În cadrul întâlnirii, ministrul justiției a prezentat progresele înregistrate de România în cadrul MCV și a reafirmat determinarea autorităților române de a continua analiza tehnică a fiecărui punct din raportul MCV, în vederea ridicării acestuia. „România este o țară profund atașată valorilor europene și statului de drept, preocupată de respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor săi și ale cetățenilor europeni. Apreciem deschiderea colegilor de la Bruxelles pentru un dialog constructiv în scopul identificării celor mai bune soluții. Autoritățile române vor continua acest dialog instituțional și transparent cu reprezentanții Comisiei, în vederea ridicării Mecanismului de Cooperare și Verificare”, a subliniat ministrul român al justiției.

Misiunea MCV se înscrie în cadrul general de evaluare aferent mecanismului și presupune o serie de reuniuni tehnice cu reprezentanții instituțiilor implicate în îndeplinirea obiectivelor MCV.

Comunicatul de presă pe pagina Ministerului Justiției: http://www.just.ro/ana-birchall-autoritatile-romane-vor-continua-dialogul-institutional-si-transparent-cu-reprezentantii-comisiei-pe-marginea-recomandarilor-din-cadrul-mcv/

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.