Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 10, 2008 in Aparitii media | 3 comments

PSD solicită un Guvern competent care să ajute familiile tinere!

PSD solicită un Guvern competent care să ajute familiile tinere!
21 septembrie 2007
PSD a atras atenţia în repetate rânduri asupra dezinteresului Guvernului faţă de soarta familiilor tinere, în condiţiile în care realitatea arată că numărul de copii nou-născuţi scade alarmant de la an la an. Problemele cele mai grave se înregistrează în mediul rural, unde familiile tinere refuză să mai locuiască din cauza sărăciei, a lipsei de acces la educaţie şi la servicii medicale de calitate, ceea ce duce la deşertificarea satului românesc. PSD consideră absolut necesară elaborarea de politici publice de un real suport pentru familia tânără, în cele trei domenii de maxim interes pentru tinerii din România: locuinţe, carieră şi educaţie.
PSD va promova un program naţional pentru construirea şi achiziţionarea de locuinţe pentru familiile tinere.
PSD propune stimularea suplimentară prin facilităţi fiscale a firmelor care angajează tineri. PSD solicită asigurarea accesului egal pe piaţa muncii a femeilor şi susţine acordarea de facilităţi fiscale agenţilor economici care construiesc creşe şi grădiniţe. Astfel, tinerele mame nu vor mai fi forţate să aleagă între familie şi carieră.
PSD susţine şi solicită o reformă profundă şi solidă a sistemului educaţional românesc, care să transforme creşele, grădiniţele şi şcolile în instituţii de încredere pentru tinerii părinţi, inclusiv prin elaborarea de programe privind combaterea violenţei şi a abandonului şcolar.
Investiţia în familia tânără trebuie să fie o prioritate economică şi socială! Viitorul Guvern are obligaţia să susţină familiile tinere, dar nu la nivel declarativ, ci prin soluţii concrete şi aplicabile!

3 Comments

 1. Stimata doamna Birchall,
  Va felicit pentru frumoasa cariera politica care se intrevede… Era timpul sa apara si in cadrul social-democratiei romanesti personalitati cu doctorate (luate pe bune, nu-i asa?) la Yale, Harvard, Oxford, etc.
  Totusi, ca unul care a fost fondator al noului PSD in 1990 (stati linistita, avem aproape aceeasi varsta) si care acum, departe de tara, inca mai tine legatura cu realitatile romanesti, nu ma pot stapani sa nu va intreb ceva:
  Chiar credeti ca acest PSD « cumparat » de la Sergiu Cunescu si refacut de ochii lumii occidentale este un partid al stangii moderne?
  In afara de programe electorale si mancat mici si sarmaluite cu prostimea la 1 Mai, nu am reusit sa identific nicio aplecare spre social-democratie a domnilor din fruntea partidului care acum nu mai este al meu, ci doar al Dv.
  Sa fim seriosi, cu exceptia a 2-3 indivizi gen Ana Birchall, restul echipei care conduce PSD-ul actual face parte, mai mult sau mai putin evident pentru opinia publica, din categoria celor despre care Milovan Djilas ii considera a fi « burghezia rosie ».
  In fine, revenind la intrebare: chiar credeti ca PSD este un partid al stangii moderne?
  Multumesc anticipat si sa ne auzim cu bine.
  Jean Talon

 2. @jean talon

  Multumesc. Probabil ca sunteti la curent cu mizeria vulgara care mi s-a inscenat.
  Numai bine.

 3. Stimata Doamna,

  Sunt unul dintre multii romani scarbiti de oamenii politici din Romania.
  Nu sunt nici sustinator nici admirator al vre-o unui partid politic, cu atat mai putin al PSD-ului.
  O prietene mi-a trimis o petitie on – line pentru sustinerea Dumneavoastra, nu am semnat-o pentru ca nu stiam cine sunteti.
  Nici acum nu pot pretinde ca va cunosc ( desi mi-ar face mare placere). V-am vazut in emisiunea Nasul si am citit datele postate pe blogul Dumneavoastra, cu toate acestea pot spune ca sunteti un om de o mare valoare umana si un bun simt nemarginit.
  In colegiul in care candidati am petrecut doi ani, clasele 9 si 10, este un loc in care oamenii au mari asteptari de la un candidat este un loc in care se pot face multe, ca de altfel in intreaga Moldova.
  Eu cred ca Dumneavoastra puteti sa faceti tot ceia ce se poate face acolo si mai cred ca reprezentati un MODELUL NOULUI POLITICIAN ROMAN.
  Asi fi deosebit de onorat sa va sustin, chiar daca sunteti o candidata a PSD-ului.

  Cu stima

  Eugen Parvan,

  [email protected]

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.