Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 17, 2015 in Aparitii media | 0 comments

Principalele declarații în emisiune la România TV – 16 ianuarie

Poza 1.

Referitor la dificultățile cu care se confruntă oamenii care au credite în franci elveţieni, “Eu am două soluţii la această problemă. La începutul anului 2014, mai exact la sfârşitul lui februarie, am introdus în Parlament un proiect de lege pentru modificarea Ordonanţei nr. 50 pentru conversia creditelor în care propuneam două lucruri: pe de o parte o reglementare pentru conversia tuturor creditelor dintr-o monedă străină în moneda națională – şi am precizat foarte clar fără costuri sau garanţii suplimentare –, iar pe de altă parte, pentru problema creditelor în franci elveţieni în mod particular am o propunere de amendament în care am spus cum să se convertească şi anume să fie o medie – o soluţie care poate să ducă până la aproape 40%, din simulările făcute de mine, la reducerea ratelor.

Cea de-a doua soluție, proiectul meu de lege privitor la insolvența persoanelor fizice vine în ajutorul consumatorilor, debitori de bună credință, care nu pot să-și achite datoriile la ratele bancare lunare, dându-le posibilitatea să-și plătească datoria în termen de 5 ani, în baza unui plan de rambursare fără a fi puși în fața executărilor silite sau lichidării bunurilor.

AB_1

Referitor la situația creditelor în franci elvețieni, “Nu trebuie să se întâmple ca în Ungaria. Guvernul, toată clasa politică, toţi cei care au un cuvânt de spus, de la avocaţi până la bănci trebuie să ne aşezăm la aceeaşi masă şi să găsim soluţii.

Cei care au făcut astăzi declaraţii că ar trebui audiată conducerea BNR în Camera Deputaţilor, când s-au făcut dezbaterile în Comisia pentru buget pe această lege, au tăcut mâlc.

Eu am avertizat împreună cu colegii mei că această situație poate deveni o problemă socială. Guvernul se implică ca să încercăm să găsim o soluţie şi eu sunt convinsă că se vor găsi soluţii rezonabile, iar oamenii să nu meargă doar în instanţă. Această problemă nu trebuie tratată cu demagogie, ci trebuie într-adevăr să găsim soluţii”, a afirmat vineri Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.