Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 20, 2009 in Aparitii media | 23 comments

Participare emisiune Antena 3

Astazi incepand cu ora 13 voi participa la Antena 3.

UPDATE: In continuare cateva dintre interventiile mele in emisiune:

23 Comments

  1. iarasi doamna Vergu…cea care vb mult…mult…

  2. … dulce si suava ca o garofitza… 🙂 Mai ales la glas…

    OK, sunt rau. Pe bune acum:

    Ce ma deranjeaza la d-na Vergu nu e ceea ce spune. Chiar cred ca ea e bine intentionata si competenta. Din pacate insa nu cred ca intelge ideea de sinergie si de echipa. Ar trebui, cred eu, sa inteleaga ca pentru a urni lucrurile in directia buna, trebuie sa lucreze impreuna cu politicul, mai exact cu acea parte progresista care chiar vrea sa faca ceva bun, si nu impotriva lui.

  3. NU am vazut emisiunea. Sunt convins ca a fost interesanta. Eu nu sunt bucuros pentru faptul ca nu i-ati retras sprijinul politic doamnei Andronescu. CRed ca ati fi fost un bun ministru al Educatiei .

    • Daniel Malaelea,
      educatia a fost si va ramane un proiect de suflet important pentru mine si asa cum am avut curajul sa ma bat in trecut pentru instaurarea meritocratiei in Romania tot asa o voi face si pe viitor…contez pe tine ca stiu ca esti omul scolii.

  4. @Daniel Mălăelea

    Si eu cred ca Ana Birchall ar fi, si sper ca va fi, un bun ministru al educatiei.

    Ce mi-a demonstrat insa Ana azi e ceva mult mai important, si anume ca principiile pe care le sustine cu consecventza ii sunt mai importante decat persoanele, chiar si cand e vorba de potentiali competitori la un fotoliu sau altul. Un mult prea rar exeplu de fair-play in politica noastra. Acesta e clasa politica de care avem nevoie, asa trebuie sa gandeasca un politician care vrea sa faca ceva bun pentru societate!

    Bravo Ana!

  5. @Draghi Puterity
    ce spuneti,mergem inainte cu ntt?

  6. Ana,felicitari,ai fost la obiect,ai punctat ynde a trebuit si cand a trebuit fata de pedelistul care nu intelegea nimic,imi pare bine ca ai aratatcalvarul prin care ai trecut dupa ce ai venit din Anglia,sarutmana,cu stima Tavi 🙂

    • octavian pelin
      multumesc mult

  7. Bun reverul de pe blogul lui Morar. Mitocanii astia…

    • richard,
      in primul rand bine ai venit pe acest blog….in ce sens?

  8. Ana, in ultimul timp stau si ma intreb de ce nu se schimba nimic in sistemul de invatamant, de ce nu se intampla nimic bun. S-au tot schimbat ministrii, secretarii de stat, inspectorii, dar lucrurile au ramas la fel. Unii dintre acestia chiar au fost oameni ai scolii, au venit de la catedra si stiau cum stau lucrurile in realitate. Cu toate acestea nimic nu s-a schimbat. Eu spun ca este necsara o reforma profunda in sistemul de invatamant. In primul rand una morala.

    • Daniel Malaelea,
      de acord…in primul rand reforma morala urmata de o reforma reala fara jumatati de masura…urgent adoptarea pachetului legislativ…personal consider ca pachetul Miclea este chiar ok (desi este de la alt partid) urmat de o ierarhizarea reala a tuturor universitatilor din Romania.

  9. Nu înţeleg deloc cum de nu s-a aplică legea pentru că nu ştiu ce rector nu este de acord şi dă o altă interpretare (convenabilă) legii, negociind pur şi simplă la vedere neaplicarea legii. Eu înţeleg că există interese, dar mă miră cum de se poate pune măcar problema negocierii legii. Halucinant! Din ce în ce mai des spun acest cuvânt, halucinant. Uneori simt că dacă ceea ce văd este normalitatea, atunci poate ar trebui să mă internez, poate că cel nebun sunt eu.

    • Bibliotecaru
      sunt de acrod cu tine..pbl de la SH esate extrem de complexa…daca s-ar anula diplomele acestor absolventi care au licenta cu antetul Ministerului Educatiei s-ar crea pur si simplu un haos social juridic…imagineazati ca acesti oameni s-au angajat, au semnat documente, si-au luat salariul etc etc in baza acestei licente, repet cu antetul Ministerului Educatiei…tocmai de aceea se impune ca se intre imediat in legalitate iar pt cei care au licenta garantata de o institutie a statului sa se gaseasca o formula de reevaluare nu de anulare….

  10. Doamna Birchall,

    in cele doua filmulete postate mai sus, v-am auzit in doua randuri spunand ca 1) trebuie redata increderea ca in Romania o diploma conteaza si 2) nu s-a luat inca o decizie prin care sa li se anuleze diplomele studentilor de la SH, la mijloc fiind argumentul pueril ca „ar fi incorect ca acestia si famiiliile lor sa sufere”.

    Cu tot respectul pentru Dvs, parerea mea este ca cele doua puncte de mai sus sunt ireconciliabile,dar as fi foarte curios sa aflu pozitia Dvs in legatura cu acesta chestiune si mai ales cum reconciliati 1) cu 2).

    Personal nu am nici o compasiune pentru acesti “studenti” de la SH, pentru ca putini dintre ei sunt de buna credinta si mult prea multi impostori (50000 cifra de scolarizare SH???) carora o diploma de facultate (fara sa invete si fara frecventa) este tot ceea ce le mai lipseste ca mai tirziu, in societate sa te calce in picioare.

    Nimeni in acea emisiune (si din pacate nici Dvs) nu a adus in discutie insa nedreptatea care s-ar face prin legalizarea acestei fraude absolventilor onesti din 2009, care si-au obtinut diplomele pe drept, invatind pe branci la o universitate de stat pentru o bursa si mergand la cursuri patru ani la rand.

    Daca intr-adevar vrem sa aratam ca in Romania o diploma inca mai conteaza, si daca intr-adevar vrem sa instauram meritocratia despre care vorbiti atat, parerea mea este ca absolventii SH 2009 ar trebui sa isi dovedeasca valoarea prin reluarea examnului de licenta. Cei buni si care au invatat nu au de ce sa se teama pentru ca vor trece examenele, impostorii insa, din pacate pentru ei, vor afla ca Romania inca nu este sat fara caiini.

    Altfel, in Romania anului 2009, riscam ca absolventii valorosi de la Fulga de Jos sa fie luati in balon si dati la o parte de baietii destepti din Ferentari cu patalama in regula (posibil) de la SH. Care habar n-au sa conjuge un verb, dar sunt primari de sector, poarta Tommy Hilfger si se lauda ca in zece ani or sa fie cei mai puternici oameni politici din Romania.

    Depinde numai de noi, acum!!!, daca asta este Romania in care vrem sa creasca copii nostri.

    • savad,
      am citit cu mare atentie postul tau si in mare sunt de acord cu tine. Nu cred ca poti pune la indoiala ca vreau un sistem meritocratic in Romania….daca ai vazut toata emisiunea nu numai fragmentele postate pe acest blog sper ca s-a inteles foarte clar acest lucru.
      Ssunt de acord cu tine..pbl de la SH este extrem de complexa…daca s-ar anula diplomele acestor absolventi care au licenta cu antetul Ministerului Educatiei, atentie cu antetul Ministerului Educatiei, s-ar crea pur si simplu un haos social juridic…imagineazati ca acesti oameni s-au angajat, au semnat documente, si-au luat salariul etc etc in baza acestei licente, repet cu antetul Ministerului Educatiei…daca le anulezi licenta atunci juriridc inseamna ca toate actele si faptele juridice pe care acesti oameni le-a efectuat SUNT NULE de drept…..plus eu niciodata nu am fost de acord cu condamnarile in bloc…poate ca sunt multi impostori acolo,,,,dar sunt si ooameni de buna credinta…tocmai de aceea se impune ca se intre imediat in legalitate iar pt cei care au licenta garantata de o institutie a statului sa se gaseasca o formula de reevaluare nu de anulare iar pt viitor sa se intre urgent in legalitate, sa se continue ancheta si cei vinovati sa plateasca conform legii, inclusiv cu puscarie. Iar din pctul de vedere al Miniserului sa nu se mai mearga cu jumatati de masura. Se impune urgent adoptarea pachetului legislativ pentru educatie cu ierarhizarea tuturor universitatilor din aceasta tara…asta daca vrem sa facem ordine reala in sistem. Multumec pt post si astept sa mai scrii.

  11. Eu nu am făcut o facultate particulară, dar de-a lungul timpului, am vorbit cu diferite persoane care făceau o facultate particulară, e drept, acum mai mulţi ani. Ei spuneau că dau un examen de licenţă în cadrul facultăţii pe care o urmează şi apoi mai dau un examen de licenţă la o facultate acreditată. Atunci m-am mirat faptul că se dau două examene de licenţă şi nu înţelegeam de ce nu se dă direct cel organizat la facultatea acreditată… acum totul parcă are mai mult sens. Eu nu ştiu exact cum arată o diplomă de la o facultate „neacreditată să emită diplome” a universităţii Spiru Haret, dar dacă este o diplomă obişnuită cu antet de Minister, număr şi serie… aşa cum am şi eu una prin sertare… întrebarea care se pune este cum a eliberat Ministerul Educaţiei aşa ceva, pentru că aceste diplome sunt numărate, nu se poate spune că ministerul nu a ştiut că a acreditat o cifră de şcolarizare de 1.000 de studenţi şi a eliberat 30.000 de mi de diplome de licenţă, că doar nu suntem în bancuri cu proşti. Eu încă mai sper că nu este vorba de aşa ceva şi acele diplome nu au antetul Ministerului Educaţiei pe ele, altfel deja vorbim despre fals în acte publice şi este cu mult mai grav.

    • Bibliotecaru
      sper sa se faca o ancheta serioasa….se pare ca sunt multe nereguli in cazul asta…si multi ministri ai educatiei au tolerat aceasta situatie..incepand cu momentul acreditarii lor… eu nu sunt de acord sa se imparta opinia publica acum intre privat si de stat pt ca nu cred ca e o discutie sanatoasa….multi dintre profesorii din privat sunt si la stat profesori…si pana la urma sunt facultati bune si deci studenti buni si la stat si la privat…dar trebuie sa ne luptam pt impunerea meritocratiei in tara asta, inclusiv in invatamant…e de rasul lumii ca o diploma nu are nicio valoare (si aici vb in general nu in cazul SH)…o diploma trebuie sa iti deschida acea usa de care ai nevoie, respectand diplima respectiva…dupa aia depinde de tine sa arati ce ai invatat…de aceea cred ca se impune o evaluare serioasa si ierarhizare a invatamantuluii superior din Romania…nu credeti ?

  12. Nici eu nu aş vrea să se facă o diferenţă stat/privat, mai ales că am observat că la stat locurile cu plată sunt mai multe decât cele fără plată, ceea ce este foarte ciudat. Unde o să se ajungă, la un loc fără plată şi 100 cu plată? Şi facultăţile de stat încep să devină o afacere, nu este normal. Cred că şi aici ar trebui să se facă o anchetă şi eventual o amendare a legii care lasă universitatea să stabilească cât este gratuit şi cât cu plată.

    Pe de altă parte cred că cetăţeanul ar trebui să opteze pentru o universitate particulară pentru că are condiţii superioare unei universităţi de stat şi nu pentru că se ajunge mai uşor acolo. Mi-aş dori ca universităţile particulare să fie, măcar în parte, asemeni cu Harvard, Yale, Princeton, adică nişte instituţii în care studenţii plătesc o şansă spre excelenţă şi nu spre „Mulţi Alţii”. Să am bani, cu siguranţă că aş înfiinţa o astfel de universitate de top la nivel mondial, este una dintre cele mai stringente nevoi ale României. Eu unul nu detectez astăzi o universitate românească care să formeze caractere, acea gândire superioară mai presus de nevoia umană măruntă, oameni capabili să se ridice la nivelul de sus al conştiinţei umane.

    • Bibliotecaru,
      inca un post cu care sunt de acord…multumesc. Asa e, probabil ca ati urmarit ca in toate declaratiile mele am sustinut ca scoala romaneasca trebuie sa formeze nu sa informeze…trebuie sa invete copii, inca de la gradinita, sa gandeasca nu sa memoreze mecanic sau sa conspecteze nu stiu ce tampenii…. dar pentru asta iti trebuie curaj si determinare politica….

  13. Sistemul educativ in Romania este la pamant. Un absolvent de liceu cand iese de pe bancile scolii nu stie sa citeasca o lege; nu stie sa senmneze un contract de oricare ar fi el; nu stie sa inteleaga clauze ale unui constract, nu stie ce si cum arata un contract de munca; nu stie ca nu toata lumea ajunge manager dupa ce tremina o facultate.

    Stiu ca avem nevoie de matematica, chimie si fizica, dar pentru Dumnezeu avem nevoie de educatie civica, sociologie, educatie sociala, antropologie, psihologie care ne pregatesc si ne socializeza cu cerintele societatii noastre.

    SH este si va fi o afacere, la fel cum sunt toate facultatile din lumea asta. Dar lenea produce niste efecte extrem de exagerate. Sunt de acord cu cele spuse mai sus: oamenii care au absolvit s-au angajat, au dat semnaturi pe baza unei calificari. Dar o evaluare profesionala in mediul bugetar bazat pe un target la fel ca si in mediul privat cand o sa avem. Si atunci vom vedea daca un om instruit „la stat” sau particular are difereite performante.

    Mare imi este curiozitatea sa vad o statistica referitoare la numarul de absolventi ai Sh angajati ai statului? Ce ziceti? Sa vedem cati de la SH lucreaza acum sub aripa banilor nostri???
    Si nu as vrea sa exclud de la domeniul bugetar domeniul militar, ministerul administratiei si internelor sau serviciile secrete.

    • adrian
      ….sau juristii de la Ministerul Educatiei….have this for a laugh??!! ce sa mai spun??!!!de balamuc

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.