Pages Menu
Categories Menu

3 Comments

  1. Ideea ca statul are prioritate in cazul firmelor insolvente e la moda si in Germania. A existat si prin anii 90, apoi a fost anulata (de social democrati 😀 ) iar acum a fost reintrodusa de conservatori. Totusi, merita amintit ca in Germania statul nu prea ramane dator la firme.

    Multe dintre masurile guvernului Boc par a fi inspirate de cele ale conservatorilor germani, insa sunt puse in practica cu un diletantism si o lipsa de viziune de ansamblu de speriat. In mod evident avem de a face cu niste grefe economice de inspiratie conservatoare (eu cred ca si germana) executate insa de niste macelari autohtoni pe un organism in descompunere.

    Bine le-a spus-o Lilick – prosti cu spume!

  2. Sunt mandra ca mi-ati fost profesoara! Va multumesc!

  3. Am citit si eu din curiozitate textul ordonantei aici: http://codfiscal.money.ro/oug-nr-542010-privind-unele-masuri-pentru-combaterea-evaziunii-fiscale/all/1/
    La art. XI, privitor la modificarea art. 27 – Raspunderea solidara, la al.2, lit. c se spune asa:
    „c) administratorii care, in perioada exercitarii mandatului, cu rea-credinta, nu si-au indeplinit obligatia legala de a cere instantei competente deschiderea procedurii insolventei, pentru obligatiile fiscale aferente perioadei respective si ramase neachitate la data declararii starii de insolvabilitate;”
    Eu inteleg asa: debitorul poate fi in stare de insolvabilitate, dar sa nu ceara instantei competente deschiderea procedurii insolventei. Numai in cazul in care administratorii, cu rea-credinta, nu si-au indeplinit obligatia legala de a cere instantei competente deschiderea procedurii insolventei, acesti administratori raspund, solidar, cu debitorul. Cu alte cuvinte, exista urmatoarea posibilitate: sa fie in stare de insolvabilitate, dar sa nu ceara instantei competente deschiderea procedurii de insolventa. Dar cum demonstrezi reaua-credinta? Caci numai in conditiile in care exista rea-credinta se aplica prevederile acestui articol. Daca statul are datorii catre firme, am vazut ca Dvs. ati atins aceasta problema in emisiune, atunci… sa inteleg ca statul este in stare de insolvabilitate. In cazul acesta, de ce nu a deschis procedura de insolventa?? :)) Dar am inteles, si eu fost declaratii in acest sens ale premierului ca statul isi va plati toate datoriile pe care le are catre firme. Sa vedem si cand se va produce fenomenul asta ;)) . Raspunsul ar suna cam in felul acesta: ” cand vom avea bani!” . Pentru ca e logic sa presupui ca daca nu ai bani, atunci nu are cum sa plateasca datoriile catre firme. Concluzia logica : nu din rea-credinta nu si-a platit statul datoriile catre firme, ci pentru ca nu a avut bani!! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Trackbacks/Pingbacks

  1. Adevarul pe care nu vor sa-l auda Boc si Andreea Vass | Ana Birchall - [...] pe bani publici, nu ar fi schimbat atat de des si haotic Codul Fiscal si legislatia fiscala (chiar si de…
  2. Un ministru absent vorbeste despre un Guvern e incompetent | Ana Birchall - [...] lunii septembrie a anului trecut (fara a mai reaminti toate modificarile din trecut spre exemplu modificarea de 3 ori…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.