Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 11, 2017 in Aparitii media, Comunicate, International | 0 comments

Alături de prim-ministrul Sorin Grindeanu în delegaţia care va efectua o vizită oficială în Croaţia

Alături de prim-ministrul Sorin Grindeanu în delegaţia care va efectua o vizită oficială în Croaţia. Vom discuta despre teme de actualitate europeană precum şi despre pregătirile noastre în vederea exercitării Preşedinţiei Consiliului UE.
România, Finalnda şi Croaţia, în această ordine, vor deţine Preşedinţia rotativă a Consiliului UE, fiecare timp de şase luni, începând cu 1 ianuarie 2019.

Premierul Sorin Grindeanu va efectua luni, 12 iunie, o vizită oficială în Croația

ANUNŢ DE PRESĂ

Premierul Sorin Grindeanu va efectua luni, 12 iunie, o vizită oficială în Croația, în cadrul căreia va avea întrevederi cu președintele Republicii Croația, doamna Kolinda Grabar, prim-ministrul croat, Andrej Plenkovic, și cu președintele Parlamentului, Gordan Jandrokovic. Din delegația română va face parte și ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall.

Temele de interes bilateral și european înscrise pe agenda convorbirilor de la Zagreb vor fi abordate inclusiv din perspectiva dezbaterilor despre viitorul Uniunii Europene, atât România, cât și Croația susținând necesitatea coeziunii și solidarității în interiorul Uniunii. Subiectul este de interes pentru ambele țări, inclusiv în contextul în care România a început deja pregătirea primului său mandat la președinția Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019, iar Croația va deține acest mandat la un an după România, în primul semestru al anului 2020. Cele două țări și-au propus, totodată, să coopereze pentru aderarea lor la Spațiul Schengen, aspecte evidențiate inclusiv cu prilejul convorbirilor pe care premierul Sorin Grindeanu le-a avut în luna martie a.c., la Palatul Victoria, cu Davor Ivo Stier, viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Externe și Europene din Republica Croația.

În cursul vizitei pe care delegația română condusă de premierul Sorin Grindeanu o va efectua în Croația, va fi semnat Acordul privind protecția reciprocă a informațiilor clasificate, precum și un Memorandum de Înțelegere privind cooperarea între Camera de Comerț și Industrie a României și Camera Economică a Republicii Croația.

http://gov.ro/ro/media/comunicate/premierul-sorin-grindeanu-va-efectua-luni-12-iunie-o-vizita-oficiala-in-croatia&page=1

 

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.