Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 12, 2017 in International, Personal, Social | 0 comments

Ziua mondială împotriva exploatării prin muncă a copiilor – 12 iunie

La inițiativa Organizației Internaționale a Muncii, pe 12 iunie este marcată Ziua mondială împotriva exploatării prin muncă a copiilor. Este o zi în care avem datoria să conștientizăm anvegura exploatării prin muncă a copiilor și să propunem măsuri ce pot fi adoptate pentru protejarea drepturilor copiilor.

La nivel global se estimează că 265 de milioane de copii lucrează sub diferite forme. Chiar dacă în România nu există statistici care să releve numărul de copii care sunt exploatați prin muncă, este cunoscut că fenomenul este frecvent întâlnit, mai ales în comunitățile paupere din mediul rural. Unul dintre factorii care favorizează exploatarea copiilor prin muncă este abandonul școlar.

Așa cum am susținut de fiecare dată, accesul la educație reprezintă cheia pentru cele mai multe dintre problemele cu care se confruntă copiii din comunitățile defavorizate. Ca deputat, dar și ca ministru, voi susține întotdeauna acele politici care oferă șanse egale și acces la programe sociale tinerilor care provin din medii defavorizate și care sunt mai expuși riscului de abandon școlar.

Educația este cea mai valoroasă zestre pe care o putem lăsa moștenire generațiilor viitoare.

Sursa imaginii: www.ilo.org

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.