Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 31, 2017 in International, Personal, Social | 0 comments

Ziua mondială fără tutun – 31 mai

31 mai este ziua în care Organizația Mondială a Sănătății împreună cu partenerii săi marchează Ziua mondială fără tutun, în încercarea de a atrage atenția asupra riscurilor pe care le prezintă consumul de tutun asupra sănătății.

Ziua mondială fără tutun a fost instituită printr-o rezoluție a OMS din anul 1987, iar începând de atunci, an de an, această zi este marcată printr-o serie de activități cu scopul de a crește gradul de conștientizare asupra pericolelor consumului de tutun, din cauza căruia mor aproximativ 6.000.000 de persoane anual.

Tema aleasă de Organizația Mondială a Sănătății pentru 2017 este “Tutunul – o amenințare pentru dezvoltare”. Prin intermediul acestei teme, OMS încearcă să scoată în evidență amenințările pe care industria tutunului le aduce dezvoltării durabile a tuturor statelor, inclusiv în ceea ce privește sănătatea și bunăstarea economică a cetățenilor.

Cred că avem datoria de a da un exemplu pozitiv, prin promovarea de măsuri și politici care să prevină efectele nocive ale consumului de tutun, oferind un mediu sănătos și o viață mai sănătoasă tinerelor generații.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.