Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 16, 2017 in International, Personal, Politic, Social | 0 comments

Ziua mondială a alimentației – 16 octombrie

Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură a declarat ziua de 16 octombrie ca fiind Ziua mondială a alimentației, atrăgând astfel atenția asupra mai multor probleme cu care ne confruntăm la nivel global, pecum risipa alimenatară, foametea, malnutriția și sărăcia, dar și asupra necesității de a asigura securitatea alimentației.

Peste 150 de state din întreaga lume marchează această zi prin diverse evenimente și acțiuni, subliniind angajamentele asumate, dar și progresele înregistrate în direcția îndeplinirii unuia dintre Obiectivele de Dezvoltare Sustenabilă, și anume: eradicarea foametei până în anul 2030. Și în România, Camera Deputaților a stabilit instituirea zilei de 16 octombrie — Ziua națională a alimentației și a combaterii risipei alimentare.

Tema Zilei mondiale a alimentației din acest an este „Schimbă viitorul migrației. Investește în securitatea alimentației și dezvoltarea rurală”, o temă foarte oportună în actualul context internațional. Este important să conștientizăm faptul că foametea și sărăcia sunt între principalele cauze ce stau la baza amplorii pe care fenomenul migraționist din ultimii ani a luat-o, cel mai mare număr de migranți provenind din zone rurale, acolo unde o mare parte din populație încă trăiește în condiții grele de viață, având acces redus la o alimentație sănătoasă.

Dreptul la o alimentație sănătoasă este un drept fundamental, și numai printr-o abordare bazată pe unitate și solidaritate, eforturile noastre, ale tuturor, pot duce la atingerea obiectivului de eradicare a foametei la nivel internațional.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.