Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 10, 2017 in Economic, International, Personal, Social | 0 comments

Ziua internațională a științei pentru pace și dezvoltare – 10 noiembrie

Ziua internațională a științei pentru pace și dezvoltare (World Science Day for Peace and Development), marcată în fiecare an la 10 noiembrie sub egida Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), a fost proclamată la 2 noiembrie 2001, în cadrul celei de-a 31-a sesiuni a Conferinței generale a UNESCO, prin Rezoluția 20/31C.

Această zi, care a fost sărbătorită pentru prima dată în lumea întreagă la 10 noiembrie 2002, sub auspiciile UNESCO, este menită să sublinieze rolul important al științei în și pentru societate, faptul că știința, pacea și dezvoltarea sunt interconectate, precum și nevoia de a angaja publicul larg în dezbateri pe teme științifice nou-apărute.

Anul acesta, Ziua internațională a științei pentru pace și dezvoltare are ca şi centru de interes înţelegerea globală, fiind considerată cheia pentru menţinerea păcii şi a dezvoltării durabile. ,,Science for global understanding” promovează angajamentul indivizilor şi comunităţilor locale în schimbul de cunoştinţe menite să contribuie la diferite acţiuni şi schimbări de ordin comportamental. Astfel, ştiinţa reprezintă nucleul central al înţelegerii globale, întrucât ajută la proiectarea, dezvoltarea şi implementarea schimbării pe care ne-am propus să o obţinem. În actualul context internaţional supus unor schimbări continue, dialogul dintre știință, politică și viața de zi cu zi ar trebui să fie constant și multidirecțional.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.