Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 13, 2018 in Economic, International, Politic, Social | 0 comments

Ziua internațională pentru reducerea dezastrelor – 13 octombrie

13 octombrie reprezintă este o zi dedicată eforturilor de conștientizare și sensibilizare a populației față de consecințele tragice ale impactului hazardelor naturale în viața noastră. Ziua internațională pentru reducerea dezastrelor aduce în fiecare an în atenția publicului mijloacele prin care oamenii și comunitățile din întreaga lume își reduc expunerea la dezastre și conștientizează importanța gestionării riscurilor cu care se confruntă.

Ediția de anul acesta vine în continuarea campaniei „Sendai Seven” axate pe cele șapte obiective ale cadrului Sendai, care a fost adoptat la cea de-a treia Conferință mondială a ONU privind reducerea riscului de dezastre, și se va concentra pe reducerea pierderilor economice provocate de calamități, în raport cu PIB-ul global până în 2030.

Guvernul României acordă o atenție deosebită tuturor acțiunilor destinate evaluării situației zonelor de risc și prevenirii efectelor produse de calamități. De aceea, în urma analizei din ultimele luni a Ministerului Apelor și Pădurilor, au fost alocate fondurile necesare și au fost demarate acțiunile de consolidare și construire a digurilor în zonele cu risc ridicat de producere a inundațiilor.

#ReziliențăPentruToți #IDDR2018 #ResilienceForAll

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.