Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 17, 2017 in Economic, International, Politic, Social | 0 comments

Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei – 17 octombrie

Marcăm astăzi, ca în fiecare an din 1987, Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei, pentru a conştientiza importanţa luptei pentru combaterea şi eradicarea sărăciei în întreaga lume. Pe 17 octombrie 1987 în Piaţa Trocadero din Paris s-au adunat peste 100.000 de oameni în semn de solidaritate şi respect faţă de victimele sărăciei extreme şi a foametei. Datele recente sunt extrem de îngrijorătoare, Banca Mondială estimează că peste 1 miliard de oameni trăiesc într-o sărăcie cruntă, cu mai puţin de 1 dolar pe zi.

Organizația Națiunilor Unite a propus pentru 2017 tema ”Să răspundem apelului zilei de 17 octombrie pentru a pune capăt sărăciei: o cale către societăți pașnice și favorabile incluziunii”. Această temă are o puternică simbolistică, pentru că în acest an se împlinesc 30 de ani de la Apelul la Acţiune lansat de Părintele Joseph Wresinski, în urma căruia ONU a ales 17 octombrie drept Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei.

Tema ne reaminteşte de importanţa unor valori precum demnitate şi solidaritate şi este menită să ne responsabilizeze mai mult în privinţa consumului, a economiei, dar şi milosteniei faţă de cei aflaţi în nevoie. Numai uniţi putem veni în sprijinul celor aflaţi în sărăcie.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.