Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 27, 2014 in International | 0 comments

Sustin liberalizarea vizelor de calatorie pentru cetatenii Republicii Moldova

În calitate de secretar al Comisiei pentru Afaceri Europene susțin liberalizarea vizelor de călătorie pentru cetățenii Republicii Moldova.

Am încredere că Parlamentul European va vota cu o largă majoritate liberalizarea vizelor pentru cetățenii din Republica Moldova și astfel vecinii noștri de peste Prut vor deveni primul stat din vecinătatea estică a Uniunii Europene care va beneficia de un regim liberalizat de vize.

Propunerea Comisiei Europene de liberalizare a vizelor a fost inițiată în noiembrie 2013, chiar în proximitatea datei la care Republica Moldova a aderat la Parteneriatul Estic cu Uniunea Europeană. Astăzi se face încă un pas în drumul spre integrarea Republicii Moldova în marea familie europeană, alături de România.Apreciez eforturile pro-europene de care guvernarea de la Chișinău a dat dovadă în ultimii ani, eforturi care au făcut posibilă liberalizarea regimului de vize într-un timp atât de scurt.

Sunt convinsă că votul de astăzi din Parlamentul European se datorează, în mare măsură, determinării și seriozității de care autoritățile de la Chișinău au dat dovadă în parcursul pro-european al țării.

Cetățenii Republicii Moldova vor beneficia, de la sfârșitul lunii mai, de efectele pozitive pe care libertatea de circulație în UE le poate avea asupra tuturor cetățenilor moldoveni și asupra mediului de afaceri per ansamblu.

Felicit Republica Moldova pentru acest nou pas pe care îl face spre Uniunea Europeană și sunt convinsă că, alături de România, parcursul lor către Uniune va fi unul de succes.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.