Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 15, 2018 in Economic, International, Politic | 0 comments

Summit-ul de la Salonic: securitatea energetică în regiunea Balcanilor de Vest

Sesiunea de dezbateri dedicată securității energetice în regiunea Balcanilor de Vest, în cadrul Summit-ului de la Salonic

Am fost onorată să particip la cea de-a 3-a ediție a Summit-ului de la Salonic, în sesiunea dedicată securității energetice în regiunea Balcanilor de Vest, în cadrul căreia am prezentat mesajul premierului Viorica Dăncilă și al Guvernului României.

Am subliniat că România este o susținătoare puternică ale oricăror forme de cooperare regională care ar putea aduce valoare adăugată în domenii precum securitatea energetică, interconectivitatea rețelelor și a coridoarelor de transport.

Am reafirmat sprijinul României pentru implementarea strategiei Uniunii Energetice a UE și am reiterat importanța consolidării politicii de diversificare a surselor și rutelor de transport, în special în regiunea sud-est europeană.

Totodată, am evidențiat că, în arhitectura securității energetice regionale, noile formate de cooperare (precum Inițiativa celor 3 Mări)  pot juca un rol esențial, prin prisma interconectivității care asigură o dezvoltare economică sustenabilă.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.