Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 10, 2017 in International, Politic | 0 comments

Seara trecută s-a încheiat cea de-a 63-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare a NATO, care s-a desfăşurat la Bucureşti în perioada 6-9 octombrie a.c.. 

După summit-ul NATO organizat la Bucureşti în 2008, reuniunea din acest an reprezintă cel mai important eveniment susţinut de Organizaţia Nord-Atlantică în România, eveniment care a pus, o dată în plus, ţara noastră în rândul membrilor activi şi reprezentativi ai NATO.

Dincolo de impactul de imagine deosebit pe care ţara noastră l-a putut capitaliza în plan extern prin găzduirea acestei reuniuni, momentul constituie o oportunitate pentru România să îşi reconfirme calitatea de membru stabil şi dedicat al NATO şi cea de pol de stabilitate şi actor relevant în plan regional.

Discursurile apreciative ale oficialilor NATO au demonstrat importanţa pe care Alianţa o acordă României şi, totodată, sprijinul de care ne bucurăm din partea aliaţilor, cu atât mai mult cu cât ecuaţia de securitate din regiunea noastră este în continuare una complicată.

Doresc să felicit, totodată, poziţiile oficialilor români, care au demonstrat ataşamentul României faţă de obiectivele comunităţii transatlantice, ca şi angajamentul statului român pentru asigurarea securităţii nu doar în plan naţional, dar şi regional şi european.

După cum am afirmat în repetate rânduri, România are ocazia de a scrie istorie într-o perioadă în care ne confruntăm cu ameninţări şi tulburări fără precedent, cu atât mai mult în contextul ameninţărilor emergente, asimetrice sau din sfera războiului hibrid care se perpetuează în regiunea din care facem parte.

O importanţă deosebită este şi trebuie acordată în continuare Mării Negre, punct nevralgic în arhitectura regională de securitate, importanţă confirmată în cadrul sesiunii Adunării Parlamentare a NATO desfăşurată la Bucureşti şi prin rezoluţiile deosebit de importante şi relevante care au fost adoptate, privitoare atât la importanţa Mării Negre, cât şi la pericolul războiului informaţional, atât de prezent în regiunea noastră.

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.