Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 21, 2017 in International, Politic | 0 comments

Salut finalizarea dosarului de candidatură a României pentru relocarea Agenției Europene pentru Medicamente (EMA)

Am crezut încă de la început în acest proiect, pentru că România merită să găzduiască un sediu al unei instituții europene de prestigiu, și ca o recunoaștere a statutului său de stat important în arhitectura Uniunii Europene, la 10 ani de la integrare.

Sunt mândră că, în mandatul meu de ministru delegat pentru Afaceri Europene, am pus umărul la identificarea, sprijinirea și promovarea acestei candidaturi. Prin memorandumul aprobat în guvern pe 22 martie și prin dialog instituțional, inclusiv la nivel european, am reușit să susținem argumentele legitime ale României în sensul găzduirii Agenției Europene pentru Medicamente, cu atât mai mult cu cât există o regulă ca fiecare stat membru să găzduiască cel puțin o agenție europeană. Este esențială în perioada următoare accelerarea eforturilor de promovare a candidaturii noastre și continuarea, cu dibăcie diplomatică, a demersurilor de formare și securizare a alianțelor necesare pentru susținerea candidaturii.

Așa cum am afirmat de fiecare dată, relocarea sediului Agenției Europene pentru Medicamente la București ar reprezenta o oportunitate și o provocare pentru creșterea profilului european al României și consolidarea contribuției sale la activitatea ansamblului instituțiilor europene, dar și o șansă de a pune și mai mult în valoare expertiza pe care România o are în domeniu.

Îmi doresc ca în toamnă, când va fi luată decizia relocării Agenției Europene pentru Medicamente, România să aibă câștig de cauză și să fie țara aleasă pentru relocarea EMA.

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Constientizam lucrurile importante? « Motanul Incaltat - […] PSD-ul, PSD-ALDE si situatia e cam tot aceeasi. Greu de inteles de ce. Investitiile au ajuns la un minim…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.