Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 11, 2018 in Cultural, International, Politic, Social | 0 comments

Recepție găzduită de Ambasada Franței cu ocazia Zilei Armistițiului

Alături de doamna ambasador Michele Ramis

Am fost onorată să particip astăzi la recepția găzduită de Ambasada Franței cu ocazia Zilei Armistițiului și să transmit mesajul doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă. 11 noiembrie 1918 este o dată care va rămâne întipărită în istoria mondială pentru că a marcat încheierea Primului Război Mondial pe Frontul de Vest.

Acum, la un secol distanță, trăim bucuria de a fi împreună, aliați și adversari de atunci, reuniți în jurul ideii de construcție europeană și mondială, iar această stare de spirit îmi conferă un sentiment de satisfacție și încredere în viitorul nostru comun. În egală măsură, avem responsabilitatea de a privi spre viitor cu inspirație și înțelepciune, alegând calea către echilibru și binele comun, într-o Europă a cărei veche și bogată zestre istorică ne obligă pe toți.

Am convingerea că doar uniți suntem mai puternici și putem face față provocărilor cu care ne confruntăm astăzi. Numai împreună putem garanta un viitor mai bun, european, pentru noi și pentru copiii noștri. Europa va fi mai puternică doar dacă dărâmăm zidurile care stau între noi și nu prin construirea altora noi. Pentru că, în fond, argumentele care ne unesc au fost, sunt și vor fi întotdeauna mai puternice decât cele care ne despart.

„Pacea e mai bună decât cel mai just război” – spune un proverb latin. Așadar, dragi prieteni, să ne bucurăm de pace, de viață și zile însorite sub cerul Europei unite!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.