Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 11, 2018 in International, Politic | 0 comments

Recepție cu ocazia Zilei Naționale a Japoniei

E.S. domnul Hitoshi Noda, ambasadorul Japoniei în România

Împreună cu domnul Hitoshi Noda și soția domniei sale

Am fost onorată să particip la recepția oferită de Ambasada Japoniei cu ocazia Zilei Naționale a statului nipon, care este aniversată pe 23 decembrie. Cu această ocazie am transmis mesajul de felicitare din partea doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă. Am subliniat că prietenia româno-japoneză are un caracter solid și profund, fiind o mărturie a dezvoltării legăturilor dintre statele noastre.

Am mulțumit E.S. domnul Hitoshi Noda și reprezentanților Ambasadei Japoniei la București pentru invitație, precum și pentru numeroasele inițiative desfășurate în țara noastră, în special în domeniul culturii, proiecte care au contribuit la consolidarea relațiilor speciale româno-japoneze.
Japonia este cel mai mare investitor asiatic din România și dorința noastră este să vedem o prezență cât mai mare a companiilor japoneze cu afaceri în România sau în regiunea noastră, valorificând potențialul dimensiunii economice a relației cu valențe strategice dintre România și Japonia.

Am reafirmat intenția noastră de a contribui la promovarea și asumarea unui angajament constructiv și cuprinzător între Japonia, UE și statele membre ale UE, în contextul preluării Președinției Consiliului UE în primul semestru din anul 2019.
Totodată, am evidențiat că relația noastră bilaterală va continua să se dezvolte și să se aprofundeze, iar spiritul prieteniei dintre România și Japonia va dăinui și în secolele următoare.

Nihon banzai! La mulți ani, Japonia și la mulți ani prieteniei noastre!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.