Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 3, 2017 in International | 0 comments

Parlamentul European a votat în favoarea liberalizării regimului de vize cu Georgia

În cadrul ședinței plenare de ieri, 2 februarie 2017, Parlamentul European a votat în mod covârșitor în favoarea liberalizării regimului de vize cu Georgia, oferind astfel un semnal extrem de important în sprijinul parcursului european al acestui stat.

Momentul marchează un nou pas în direcţia apropierii dintre Georgia şi Uniunea Europeană, deschizând posibilitatea ca ridicarea efectivă a vizelor să se producă până în luna aprilie a acestui an. Procesul va fi continuat printr-o negoiciere a Parlamentului European cu statele membre Schengen pe tema mecanismului de reintroducere a obligativității vizelor în caz de necesitate. Premisele sunt deosebit de favorabile, iar Georgia are șansa de a se alătura curând Republicii Moldova în rândul statelor din Parteneriatul Estic care beneficiază de liberă circulație în Uniunea Europeană.

Salut această decizie foarte importantă, atât pentru Georgia şi cetăţenii săi, cât şi pentru Uniunea Europeană, având în vedere imperativul sprijinirii cu măsuri concrete a statelor din Politica Europeană de Vecinătate, cu precădere a celor din Parteneriatul Estic, care au realizat pași importanți în direcţia europeană şi euro-atlantică.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.