Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 27, 2018 in International, Politic, Profesional | 0 comments

La dezbaterea cu tema ”Viitorul Uniunii Europene: perspectivele președințiilor rotative ale Bulgariei, Austriei și Românei la Consiliului UE”

Am participat astăzi la dezbaterea cu tema ”Viitorul Uniunii Europene: perspectivele președințiilor rotative ale Bulgariei, Austriei și Românei la Consiliului UE”, organizată în cadrul Forumului Global al Femeilor Lideri Politici (WPL), care se desfășoară în aceste zile la Reykjavík, în Islanda.
Cu această ocazie, am discutat despre prioritățile Președinției României la Consiliul UE pe tema egalității de gen, prezentând, totodată, mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă.
Astfel, am subliniat că egalitatea de gen, incluziunea socială, siguranța la locul de muncă, echilibrul între carieră și viața privată sunt principii cărora România le va acorda o atenție deosebită. Egalitatea de gen ne privește pe toți și este importantă pentru noi ca indivizi. Este, de asemenea, esențială pentru bunăstarea societăților noastre. Comunitățile puternice sunt cele care promovează și susțin că fiecare cetățean poate face diferența. Echilibrul între bărbați și femei este o trăsătură esențială a tuturor democrațiilor stabile și transparente. Nu numai că încurajează dezvoltarea economică, dar promovează bunăstarea generală și conduce la o Europă mai incluzivă și mai echitabilă atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.