Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 4, 2017 in International, Politic | 0 comments

Întrevederi în marja participării la AP OSCE (3-5 octombrie 2017)

În marja participării la reuniunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (AP OSCE), desfăşurată în Andorra La Vella, am avut o serie de întrevederi cu înalţi oficiali ai Adunării Parlamentare a OSCE şi cu omologi din statele participante la reuniunea de toamnă a AP OSCE. Fiind prima reuniune la care am participat în calitate de Preşedinte al Delegaţiei parlamentare a României, aceste întalniri au fost un bun prilej pentru mine de a lua pulsul acestei organizaţii şi de a vorbi despre rolul pe care delegatia României îl asumă în cadrul ei. Am vorbit cu interlocutorii mei despre priorităţile Adunării Parlamentare a OSCE, despre modul în care România poate contribui cu expertiză şi bune practici la proiectele Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa şi despre implicaţiile de securitate pe care subiecte precum educaţia, schimbările climatice sau securitate cibernetică le pot genera în spaţiul OSCE.

Am avut astăzi o întrevedere foarte bună cu doamna Christine Muttonen, Preşedintele Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa şi Vice-preşedintele Delegaţiei Parlamentului Austriei la AP OSCE. A fost un dialog constructiv pe teme de interes aflate pe agenda Adunării Parlamentare a OSCE precum securitatea cibernetică sau schimbările de mediu şi efectele pe care le generează acestea. Am asigurat-o pe doamna Muttonen de sprijinul şi contribuţia Delegaţiei Parlamentului României la AP OSCE pentru proiectele de interes comun pe care le promovează în timpul mandatului său de Preşedinte al AP OSCE. Am convenit împreună asupra intensificării cooperării dintre Delegaţia Parlamentului României la AP OSCE şi Adunarea Parlamentară a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa. Am discutat inclusiv despre posibilitatea organizării unei întâlniri tematice a AP OSCE în România.

Alături de Christine Muttonen, Preşedintele Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa şi Roberto Montella, Secretar General al Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa

Alături de omologii din Delegaţia Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, domnii Anatolie Gorila şi Ion Casian. Discuţiile s-au centrat pe situaţia politică internă şi parcursul european al Republicii Moldova. De asemenea, am convenit asupra intensificării colaborării dintre România şi Republica Moldova în cadrul Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa.

Am avut astăzi o întrevedere cu domnul Ignacio Sanchez Amor, Preşedinte al Comisiei generale pentru Democraţie, Drepturile Omului şi Probleme Umanitare din cadrul Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa şi reprezentat special al AP OSCE pe probleme de frontieră ale Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa.

Alături de Ilkka Kanerva, Preşedinte emerit al Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, fost ministru de externe al Finlandei şi membru în Delegaţia Parlamentului Finlandei la AP OSCE

Împreună cu doamna Doris Barnett, Trezorier al Adunării Parlamentare a OSCE şi Preşedintele Delegaţiei Parlamentului Germaniei la AP OSCE. De asemenea, doamna Barnett este membru al Consiliului Europei.

Împreună cu domnul Roberto Battelli, Vice-preşedinte al Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa şi reprezentantul special al AP OSCE pentru Europa de Sud-Est, membru al Delegaţia Parlamentului Sloveniei la Adunarea Parlamentară a OSCE.

Împreună cu domnul domnul Roberto Montella, Secretar General al Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa.

Alături de doamna Christine Muttonen, Preşedintele Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa şi domnul Roberto Montella, Secretar General al Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa.

Alături de Preşedintele Delegaţiei Parlamentului Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Lord Peter Bowness

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.