Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 23, 2019 in Economic, International, Politic, Social | 0 comments

Întrevederi în marja Forumului Economic Mondial de la Davos

Alături de domnul Taro Kono, ministrul afacerilor externe din Japonia

Alături de domnul Taro Kono, ministrul afacerilor externe din Japonia, și domnul Tudor Ulianovschi, ministrul afacerilor externe şi integrării europene din Republica Moldova

Împreună cu domnul Tudor Ulianovschi, ministrul afacerilor externe şi integrării europene din Republica Moldova

Împreună cu doamna Chrystia Freeland, ministrul afacerilor externe din Canada

Astăzi am avut trei întrevederi foarte bune cu domnul Taro Kono, ministrul afacerilor externe din Japonia, cu domnul Tudor Ulianovschi, ministrul afacerilor externe şi integrării europene din Republica Moldova, și cu doamna Chrystia Freeland, ministrul afacerilor externe din Canada, cărora le-am transmis mesajul doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă privind dezvoltarea, aprofundarea și consolidarea relațiilor bilaterale, în special pe dimensiunea economică.

Pe agenda discuțiilor cu ministrul nipon de externe s-au aflat teme relevante din perspectiva relației strategice dintre România și Japonia, precum aprofundarea schimburilor politico-diplomatice, extinderea cooperării economice și atragerea investițiilor japoneze în economia noastră.

În cadrul întrevederii cu Tudor Ulianovschi, am reiterat faptul că parcursul european al Republicii Moldova este un proces ireversibil, susținerea sa reprezentând una dintre prioritățile majore ale Președinției române a Consiliului UE. Acesta va continua să constituie un obiectiv major pentru Guvernul condus de premierul Viorica Dăncilă și după încheierea mandatului României la Președinția rotativă a Consiliului UE.

În cadrul discuțiilor cu doamna ministru Freeland, am reiterat importanța relației transatlantice pentru țara noastră, în special din perspectiva dialogului cu Canada, care s-a dovedit esențial în perioadele mai dificile marcate de încercări sau elemente perturbatoare. Totodată, i-am mulțumit pentru sprijinul pe care Canada îl acordă României pentru candidatura la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.