Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 17, 2018 in Economic, International, Politic | 0 comments

Întrevederi cu reprezentanții delegațiilor Atlantic Council

Am avut astăzi un dialog foarte bun cu reprezentanții delegațiilor conduse de generalul James L. Jones, președintele Atlantic Council, respectiv Damon Wilson, vicepreședinte al aceluiași for. În cadrul întrevederilor am discutat despre așteptările și obiectivele referitoare la Summitul I3M, care se desfășoară în aceste zile la București, cu accent pe dimensiunea aprofundării legăturilor transatlantice, prin încurajarea prezenței economice a SUA în regiune. În mod particular am apreciat implicarea majoră și de substanță a Atlantic Council în susținerea, promovarea și organizarea Summit-ului Inițiativei celor 3 Mări. Totodată, am reiterat susținerea prim-ministrului pentru identificarea și promovarea de către România a proiectelor propuse, sarcină de care Guvernul s-a achitata cu succes!

Am discutat cu generalul Jones despre securitatea regională, inclusiv din perspectiva securității energetice, despre proiectele strategice de investiții pe care România le propune în parteneriate public-private. Cu această ocazie, i-am mulțumit pentru implicarea personală în consolidarea relațiilor România-SUA.

De asemenea, în cadrul întrevederii cu delegația condusă de Damon Wilson am reiterat importanța deosebită pe care România o acordă Inițiativei celor 3 Mări și am subliniat angajamentul Guvernului Dăncilă pentru obținerea unor rezultate concrete, palpabile prin implementarea proiectelor convenite în cadrul Summitului I3M.

Împreună cu domnul Damon Wilson, vicepreședintele Atlantic Council

Mulțumiri pentru fotografii domnului Adrian Pîclişan!

Împreună cu domnul general James L. Jones, președintele Atlantic Council

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.