Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 7, 2018 in International, Personal, Politic, Profesional | 0 comments

Întrevedere cu Sir Simon McDonald, șeful serviciului diplomatic britanic

Alaturi de Sir Simon McDonald, șeful serviciului diplomatic britanic

Alaturi de Sir Simon McDonald, șeful serviciului diplomatic britanic, și de E.S. Domnul Andrew Noble, ambasadorul Marii Britanii și Irlandei de Nord în România

Am avut astăzi o discuție excelentă cu Sir Simon McDonald, șeful serviciului diplomatic britanic, în care am evidențiat stadiul foarte bun al relației strategice dintre România și Marea Britanie, precum și interesul comun pentru reconfigurarea cooperării bilaterale în parametrii noilor evoluții europene marcate de Brexit.
Am exprimat încrederea că, independent de Brexit, legăturile dintre România și Marea Britanie vor continua să urmeze un parcurs promițător, în virtutea valorilor care unesc cele două state și a obiectivelor convergente față de securitatea și prosperitatea continentului european și relația transatlantică. În acest sens, am reconfirmat stadiul excelent al cooperării la nivelul NATO și în ecuația complexă a angajamentelor cu privire la apărarea europeană.
Totodată, am abordat importanța extinderii cooperării economice și sociale, salutând trendul ascendent al schimburilor comerciale și aportul însemnat al comunității românești din Regatul Unit la dezvoltarea relației bilaterale, precum și necesitatea ca drepturile cetățenilor români și ale familiilor lor să fie respectate.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.