Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 9, 2017 in Economic, International, Politic | 0 comments

Întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Cehe

Alături de domnul Lubomír Zaorálek, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Cehe

Alături de ministrul Afacerilor Externe al Republicii Cehe, la conferința privind securitatea și apărarea Uniunii Europene, DESCOP 2017

În discuții cu domnul Lubomír Zaorálek

Am avut o întrevedere foarte bună astăzi cu domnul Lubomír Zaorálek, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Cehe. Am discutat despre temele de actualitate europeană, cu accent pe viitorul UE, evoluțiile referitoare la procesul Brexit, perspectivele pentru Parteneriatul Estic în cadrul Politicii Europene de Vecinătate și viitorul politicilor tradiționale ale UE – politica de coeziune și politica agricolă comună – în contextul dezbaterilor privind Cadrul Financiar Multianual post-2020 și al dezbaterilor care vor fi programate în perioada Președinției României la Consiliul UE.

România și Republica Cehă au interese comune referitoare la mai multe dosare aflate pe agenda europeană. De aceea, în cadrul întrevederii am convenit să păstrăm un dialog deschis și constructiv în ce privește evoluția acestor dosare, în vederea aprofundării cooperării pe subiectele care țin de sfera afacerilor europene asupra cărora România și Cehia au poziții similare.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.