Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 31, 2017 in International, Politic | 0 comments

Întrevedere cu Malik Azmani, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Reprezentanților din Olanda

Alături de domnul Malik Azmani, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Reprezentanților din Olanda

Am avut astăzi o întrevedere cu domnul Malik Azmani, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Reprezentanților din Olanda. Discuțiile au urmărit cooperarea pe dosarele europene asupra cărora România și Olanda au poziții comune și temele de interes major ale agendei europene actuale, cu accent pe reflecția privind viitorul Uniunii, Brexit, migrație și securitatea internă a UE, Cadrul Financiar Multianual post-2020 și aspecte legate de pregătirea Președinției României la Consiliul UE în semestrul I 2019.

România și Olanda au interese comune în plan european și conlucrează pentru identificarea soluțiilor care să conducă la consolidarea proiectului european. Am discutat despre pregătirile pentru preluarea Președinției Consiliului UE de către România în 2019 și am arătat că vom folosi exemplele pozitive oferite de către celelalte state membre UE care au deținut mandatul Președinției.

Totodată, am reiterat că aderarea la spațiul Schengen rămâne un obiectiv legitim al României și am solicitat sprijinul Parlamentului olandez în acest sens.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.