Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 20, 2019 in Economic, International, Profesional | 0 comments

Întrevedere cu José Valencia, ministrul afacerilor externe din Ecuador

Am avut o întrevedere de lucru foarte bună cu José Valencia, ministrul afacerilor externe al Republicii Ecuador, la Buenos Aires, în marja Conferinței Naţiunilor Unite pe tema cooperării Sud-Sud. Cu această ocazie, am reafirmat interesul Guvernului Dăncilă de a extinde legăturile dintre România și Republica Ecuador.

Am evidențiat că dezvoltarea în continuare a relaţiilor bilaterale dintre România și Republica Ecuador, în special în ceea ce privește dimensiunea economică prin creșterea schimburilor comerciale și diversificarea cooperării sectoriale, reprezintă un obiectiv important al Guvernului. În egală măsură am exprimat încrederea faţă de continuarea cooperării excelente dintre Romania și Ecuador în forurile multilaterale, consolidarea cooperării în formatul UE-CELAC (Comunitatea Statelor Latino-Americane și Caraibiene).

În context, am exprimat speranţa pentru o cooperare cu Ecuador inclusiv din perspectiva candidaturii pentru un loc de membru nepermanet în Consiliul de Securitate al ONU.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.