Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 26, 2018 in International, Politic | 0 comments

Întrevedere cu Jewel Howard-Taylor, vice-președinte al Republicii Liberia și președinte al Senatului Republicii Liberia

Împreună cu doamna Jewel Howard-Taylor, vice-președinte al Republicii Liberia și președinte al Senatului Republicii Liberia

Alături de doamna Jewel Howard-Taylor și domnul Alexandru Gradinar, Ambasadorul României în Regatul Danemarcei și Islanda

Am avut astăzi o întrevedere foarte bună cu doamna Jewel Howard-Taylor, vice-președinte al Republicii Liberia și președinte al Senatului Republicii Liberia. Am discutat despre stadiul relațiilor bilaterale precum și despre dorința Guvernului României de a relansa relațiile tradiționale cu statele din Africa sub-sahariană.

Cu această ocazie, am promovat candidatura României pentru mandatul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU pentru perioada 2020-2021.

Totodată, am transmis felicitări doamnei Jewel Howard-Taylor pentru implicarea în promovarea egalității de gen din prima republică modernă din Africa, care, în perioada 2006-2018 a avut primul președinte de sex feminin ales, de pe continentul african.

Am subliniat buna colaborare dintre cele două state, în cadrul organizațiilor internaționale și am evidențiat că, în perioada exerictării Președinției rotativă a Consiliului UE, România va urmări inclusiv promovarea relațiilor dintre Bruxelles și Monrovia.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.