Pages Menu
Categories Menu

Posted on Jul 10, 2018 in Economic, International, Politic | 0 comments

Întrevedere cu E.S. José Guillermo Ordorica Robles, ambasadorul Mexicului la Bucureşti

Am avut astăzi o întrevedere foarte bună cu E.S. domnul José Guillermo Ordorica Robles, ambasadorul Statelor Unite Mexicane la Bucureşti. În cadrul discuției am subliniat că dezvoltarea relaţiilor cu Mexicul, îndeosebi din perspectiva dinamizării cooperării economice bilaterale, reprezintă un obiectiv important, consemnat în programul nostru de guvernare, la capitolul relansării relaţiilor cu ţările emergente din Asia, America Latină şi Africa.

Mexicul este unul dintre cei mai importanți parteneri ai României din regiune și am reiterat interesul României pentru dezvoltarea cooperării în domenii precum energia, construcția și modernizarea rafinăriilor, industria auto, IT, turism.

Am discutat, totodată, despre participarea la Summit-ul Alianței Pacificului de la Puerto Vallarta (23-24 iulie) și am stabilit detalii privind întrevederile în marja summit-ului.

De asemenea, am adresat mulțumiri domnului José Guillermo Ordorica Robles pentru susținerea de către Mexic a candidaturii României la Consiliul de Securitate, mandatul 2020-2021, la alegerile de la New York, din iunie 2019, în eventualitatea unui tur II.

Împreună cu E.S. domnul José Guillermo Ordorica Robles, ambasadorul Statelor Unite Mexicane la Bucureşti

 

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.