Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 14, 2017 in International, Profesional | 0 comments

Întrevedere cu domnul Moussa Al-Hassan Diaw, Co-fondator al proiectului european DERAD, destinat de-radicalizării şi creării unei reţele pentru creşterea nivelului de conştientizare privitor la pericolul radicalizării şi doamna Myassa Kraitt, Director Adjunct al Centrului de Informare privind Extremismul.

În finalul deplasării la Viena, împreună cu Comisia ad-hoc pentru combaterea terorismului din cadrul Adunării Parlamentare a OSCE, am participat la o întrevedere deosebit de constructivă cu doi reprezentanţi ai societăţii civile profund implicaţi în lupta împotriva terorismului, domnul Moussa Al-Hassan Diaw, Co-fondator al proiectului european DERAD, destinat de-radicalizării şi creării unei reţele pentru creşterea nivelului de conştientizare privitor la pericolul radicalizării, şi doamna Myassa Kraitt, Director Adjunct al Centrului de Informare privind Extremismul.

În cadrul discuţiilor, am subliniat că, pentru a combate eficient radicalizarea şi propagarea fenomenului terorist, este nevoie de solidaritate în ce îi priveşte pe cei mai expuşi la acest flagel contemporan. În acest sens, am susţinut că trebuie să acţionăm împreună, indiferent de religie sau de ţara de origine, pentru a opri propagarea mesajelor extremiste, cu precădere a celor jihadiste. Comunitatea musulmană reprezintă şi trebuie să reprezinte în continuare parteneri ai OSCE, ai tuturor statelor membre, ca şi ai UE sau ONU şi trebuie să joace un rol semnificativ în oprirea şi combaterea naraţiunii de sorginte extremistă propagată inclusiv prin mijloacele electronice şi reţelele sociale.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.